Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Bewoners Mandjesstraat ingebouwd door de ZARA; GroenLinks stelt vragen

Zwolle – Het pand van de oude bibliotheek in de Diezerstraat wordt momenteel uitgebouwd voor de winkelketen ZARA. Voor de bewoners van de Mandjestraat komt de uitbouw wel heel erg dichtbij. Ze zien de Zara bijna letterlijk naar binnenkomen, aldus een artikel in de Stentor van 18 maart. GroenLinks vraagt zich af of dit vooraf bekend was en of er volgens afspraak wordt gebouwd.

De fractie van GroenLinks is zelf polshoogte gaan nemen: “Ook van buiten gezien komt het bouwblok intimiderend dicht bij zijn buren.” Het woon- en verblijfsgenot van de bewoners wordt aanzienlijk beperkt: Schaduw, inkijk, privacy en uitzicht worden beperkt en er is sprake van mogelijke inloop op hun balkon. Ook wordt het onderhoud aan de achterzijde van de woningen belemmerd.

De bewoners stellen echter volslagen verrast te zijn

“Bij de presentatie van de bouwplannen in de raad is aandacht besteed aan het overleg met omwonenden aan de verschillende zijden. De bewoners stellen echter volslagen verrast te zijn. Wij zijn dit ook. Ook een grote onderneming dient een goede buur te zijn als er gebouwd wordt. De gemeente dient daar op toe te zien. En een (paar) meter minder is voor Zara echt niet bepalend voor al of niet succesvol ondernemen.”, zo stelt Michiel van Harten van GroenLinks Zwolle.

Schadebeperking of compensatie

De partij stelt daarom maandagavond vragen in de raad of er volgens plan wordt gebouwd of dat er wellicht fouten in de berekeningen en bouwtekeningen zijn gemaakt. Ook wil ze weten of de bewoners tijdig zijn geïnformeerd en hadden kunnen reageren op de bouwplannen. GroenLinks ziet graag een gesprek met de ontwikkelaar over schade beperkende oplossingen of schadecompensatie als dit niet meer mogelijk is.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button