BinnenstadNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Bewoners Eekwal in actie tegen hardrijders

Zwolle – Bewoners van de Eekwal spoten maandagmiddag met krijtverf het cijfer dertig op het wegdek. Het markeert het begin van een campagne van bewoners om aandacht te vragen voor een verkeersveilige binnenstad

Vanaf vandaag tot 8 juli wordt iedere twee weken een straat in de binnenstad omgetoverd tot campagnestraat.  “Een rondreizend circus,” wordt het gekscherend genoemd door Leo Hans, één van de leden van de werkgroep ’30 kilometer’. Hij vult aan: “want we komen met veel bombarie en willen dat mensen blij worden van de acties.”

De werkgroep heeft samen met de gemeente en Veilig Verkeer Nederland een plan geschreven om extra aandacht te genereren voor de dertig kilometerlimiet in de binnenstad. De basis in het plan is om middels borden en spandoeken in een aantal straten aandacht te vragen voor de snelheidslimiet.

Positief rijgedrag belonen met een lekkernij

“Met al onze binnenstadburen in deze straten willen we zodra de materialen zijn geplaatst ook op de foto. Deze foto’s verspreiden we telkens weer via social media,” zegt Hans. “Ook willen deze zomer een beloningsactie houden. Mensen die door de binnenstad rijden en zich aan de snelheid houden, krijgen als dank daarvoor een lekkernij aangeboden.”

“Op deze manier willen we positief gedrag belonen en een lach op de mensen hun gezicht toveren, terwijl we tegelijkertijd serieus aandacht vragen voor de snelheidslimiet,” voegt Jan Verbeek er aan toe. Jan zet zich al jarenlang in voor verkeersveiligheid in de binnenstad.

Jurrien Stroomberg, wijkbeheerder bij de gemeente vertelt verder: “Afgelopen jaar heeft de werkgroep bewoners uit de binnenstad een intentieverklaring laten tekenen. Met de wijkwethouder voorop. Vervolgens heeft zelfs het gehele college van burgermeester en wethouders getekend. Het is mooi om te zien dat ze zoveel medewerking krijgen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button