Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bewoners De Venus dolblij met de rolstoelfiets van ‘WEW’

Zwolle – Vrijdagochtend heeft de stichting Vrienden van ‘WEW’ een rolstoelfiets overgedragen aan Driezorg-locatie De Venus in Spoolde Zwolle.

De speciale fiets heeft sinds 2018 gestaan bij Driezorg-locatie Westenhage in Westenholte. Maar omdat de animo om de fiets te gebruiken hier te klein was én de fiets niet door de hoofdingang paste is besloten om de fiets bij de andere Driezorg locatie De Venus te plaatsen. “We werden benaderd door vrijwilligers van Driezorg De Venus met de vraag of ze de fiets iedere donderdag konden lenen en het liefst nog vaker als het kon. Bij de Venus waren er gewoon mensen die er om vochten om op de fiets te mogen zitten. Dus dat probleem was eigenlijk snel opgelost”, vertelt Henk Adams van ‘WEW’.

Voor de rolstoelafhankelijke bewoners die graag een eindje met de fiets willen toeren staat iedere donderdag een groep vrijwilligers klaar. Met de overdracht is de fiets nu officieel geschonken door de stichting aan ouderenzorgorganisatie Driezorg.

 

© RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

“Het verwijdt de range van de mensen enorm, mensen kunnen in de rolstoel gezet worden en je kunt kilometers fietsen. Mensen vinden dat enorm fijn en komen eindelijk is een keertje uit hun gesloten omgeving weg en lekker in de frisse lucht.”  – Henk Adams

© RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

Of er in de toekomst nog een tweede rolstoelfiets komt is nog niet duidelijk. Wel wilt het wooncentrum nog leuke activiteiten blijven organiseren om de oudere mensen bezig te houden.

© RTV Focus Zwolle – Jeffrey Oltmans

Gerelateerde artikelen

Back to top button