Nieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Beweging creëren om hersenstamkanker op te losssen.

Martijn van Hese en Reitse Sybesma maken unieke documentaire reeks

Zwolle – “Zijn grootste wens was dat er na hem niemand meer zou overlijden aan hersenstamkanker,” dat vertelde vader Reitse Sybesma dinsdagmiddag in Studio Stadkamer Actueel. Tobias Sybesma overleed vorig jaar aan die zeldzame ziekte, slechts negen maanden nadat de diagnose was gesteld. Om de wens van Tobias een kans te geven hopen vader Reitse en videomaker Martijn van Hese zoveel beweging te creëren dat de oplossing van de ongeneeslijke ziekte dichterbij komt.

Om die beweging te creëren is – al tijdens het ziekbed van Tobias een foundation opgericht. Deze Tobias Sybesma Foundation is niet alleen bedoeld om geld in te zamelen, Reitse: “Natuurlijk hopen we op veel donaties. Maar het is ook belangrijk dat mensen kennis nemen van de ziekte. En willen helpen om de ziekte te voorkomen en uit te bannen. Op dit moment doen grote pharmaceuticals geen onderzoek naar de ziekte. Wel zijn het Prinses Maxima ziekenhuis en bijvoorbeeld de Untiversiteit in Twente met onderzoek bezig. Maar die onderzoeken lopen naast elkaar en niet met elkaar.”

De Foundation en de documentaire die nu gemaakt wordt moeten er voor zorgdragen dat er beweging komt. En die bewerging moet dan weer zorgen dat een oplossing voor de ziekte dichterbij komt. Alleen zo kan de wens van Tobias in vervulling gaan.

Vidoemaker Martijn van Hese en vader Reitse Sybesma vertelden in Studio Stadkamer Actueel over de Documentaire Tobias ©Martijn van Hese

 

Martin van der Hooft in gesprek met Reitse Sybesma ©Martijn van Hese

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close