Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsZorg & Welzijn

Beweegstraat gaat van start: “We willen mensen in beweging laten komen”

Zwolle – WijZ Welzijn, Travers Welzijn en Sportservice Zwolle hebben de Beweegstraat bedacht als tegengeluid van de coronateststraten. In de Beweegstraat kunnen o.a. senioren, kleuters en schoolkinderen coronaproof met allerlei activiteiten sporten.

“Harold van Riessen van WijZ Welzijn heeft het originele plan bedacht. Door de samenwerking van de organisaties hebben we er iets moois van gemaakt,” vertelt Anouk Bourgonje, buurtsportcoach bij Sportservice Zwolle.

Activiteiten

De Beweegstraat is van start gegaan in Zwolle-Zuid. Na het succes is het initiatief uitgebreid naar Stadshagen.

De deelnemers worden in verschillende vakken in groepen van vier verdeeld. Per groep is er een begeleider aanwezig. In elk vak kunnen de deelnemers sportactiviteiten uitvoeren. Onder andere voetbal, cardio en Kubbs. Na een aantal minuten schuiven de spelers door naar het volgende vak.

De straat biedt verschillende combinaties sporten aan. “Er zijn combinaties waar de deelnemers uit kiezen: walking football en fitness, of een combinatie sport, spel en fitness,” legt de buurtsportcoach uit.

Uitbreiden

“We willen het voor veel doelgroepen toegankelijk maken. We zijn gestart met senioren, maar we hebben in de locatie Stadshagen peuters erbij gehaald. Zij zijn erg enthousiast. We doelen om kleuters en schoolkinderen op het veld te krijgen,” vertelt Bourgonje.
De Beweegstraat is al gestart in Zwolle-Zuid en Stadshagen, maar de organisaties willen graag uitbreiden door heel Zwolle. Na de pandemie hope ze op uitbreidingen in niet alleen stadsdelen, maar ook in activiteiten en opties. “Dan zijn er minder of geen maatregelen. De Beweegstraat kan op andere manieren worden weg gezet. Bijvoorbeeld door grotere groepen en op een groter veld sporten. Er zijn meer mogelijkheden.”
De beweegstraat loopt nu tot 14 april. Het doel is om het door te trekken tot eind mei.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button