Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei en bereikbaarheid

Zwolle – Op donderdag 5 mei vindt het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden plaats en zijn er diverse activiteiten in de binnenstad. Tevens is er een dance-event op het Scaniaterrein aan de Grote Voort. De activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

De bevrijdingsviering begint om 10.30 uur bij het hoofdpodium in Park de Wezenlanden
met de ontsteking van het bevrijdingsvuur dat door atleten van Atletiekvereniging PEC
1910 is opgehaald uit Wageningen, gevolgd door vlaghijsen en Wilhelmus.
Locoburgemeester René de Heer houdt een toespraak gevolgd door het
openingsconcert door Kenny B. In Suriname is hij de artiest met de meeste nummer 1 hits op zijn naam en nu is hij ook in Nederland bijzonder populair.
De Zwolse veteranen hebben ook dit jaar weer een plek binnen het Bevrijdingsfestival
met het Veteranencafé, waar het publiek van harte welkom is.

Om de vele bezoekers aan het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden en aan de binnenstad een veilig verblijf te bieden, wordt de omgeving van beide locaties en de looproute van/ naar beide locaties afgesloten voor het verkeer. De wegafsluitingen starten op 4 mei en eindigen op 6 mei in de loop van de dag. Op de looproute van het station naar de het dance-terrein aan de Grote Voort, waar het dance-event Dance4Liberation wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden.

Het programma van het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Meer informatie over het dance-event op het Scania-terrein Grote Voort is te vinden op www.dance4liberation.nl.

Bereikbaarheid

Tijdens de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival, van 29 april tot en met 9 mei, moet het verkeer in de omgeving van Park de Wezenlanden rekening houden met hinder. Op 4 mei gaat de eerste wegafsluiting in. De wegafsluitingen zijn als volgt.
Woensdag 4 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 18.00 uur: Weth. Alferinkweg (geheel),
Donderdag 5 mei vanaf 8.00 uur tot en met 6 mei 08.00 uur: Luttenbergstraat (gedeelte Assendorperstraat tot aan Hanekampbrug), Assendorperdijk (inclusief zijstraten), Wiecherlinkstraat en Buserstraat.
Donderdag 5 mei tussen 8.00 uur tot en met 6 mei 01.00 uur: Almelose Kanaal – parkeerplaats Dierenweide, Schuurmanstraat (geheel), Groot Wezenland, Ten Oeverstraat/Grasdorpsstraat, Terborchstraat, t.h.v. stationsplein (vanaf 10.00 uur), Zeven Alleetjes, t.h.v. Burg. Van Roijensingel (vanaf 17.00 uur), Van Karnebeekstraat t.h.v. Burg. Van Roijensingel (vanaf 17.00 uur), Wilhelminasingel – Kerkstraat en daarmee ook Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat.
Donderdag 5 mei: De wegsleepregeling is van kracht. Conform de pollertijden binnenstad staan deze omhoog.

Reisadvies op 5 mei

De gemeente Zwolle adviseert bezoekers om met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen. Hiervoor zijn extra bussen ingezet. De loopafstand van het station naar de binnenstad en Park De Wezenlanden is minder dan tien minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan de Eekwal, Katwolderplein en Burgemeester Drijbersingel ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van park De Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat.

Parkeervoorziening op 5 mei

In de buurt van Park De Wezenlanden zijn geen parkeerfaciliteiten. Het park ligt ter hoogte van vergunninghoudergebieden. Voor parkeren worden de volgende accommodaties aangeraden: parkeergarages Lübeckgarage en Pas de Deux en parkeerterrein Hanzeland aan de Hanzelaan. Deze liggen aan de zuidzijde van het station, bereikbaar via de IJsselallee. Aan de voorkant van het station wordt met borden verwezen naar de bevrijdingsfestival-locaties.

Andere parkeerlocaties in de buurt van de stad zijn: Burg. Van Roijensingel, Emmadek (Emmawijk), Maagjesbolwerk (Kamperpoortenbrug), Dijkstraat, Noordereiland (Assiesstraat), Centrum (Pletterstraat) en Diezerpoort (Van Wevelinckhovenstraat).
De routes naar de parkeeraccommodaties worden op de invalswegen aangegeven.
Op de binnenring in de omgeving van de binnenstad geeft het parkeerverwijssysteem de parkeeraccommodaties en het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan. Dit jaar is tevens de Turfmarkt beschikbaar voor parkeren.

Meer informatie over parkeren in Zwolle is te vinden op www.zwolle.nl/parkeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button