Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Beveiliging Koningsdag Zwolle tot in detail geregeld

Zwolle – Voor de viering van Koningsdag in Zwolle worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Hierbij staat de veiligheid van de Koninklijke familie en de handhaving van de openbare orde centraal.

Preventief fouilleren

Binnen een vastgesteld veiligheidsgebied mag de politie preventief fouilleren. Ook is in een speciale Koningsdagverordening geregeld wat wel en niet mag. Hiervoor is de de binnenstad in vier veiligheidsringen ingedeeld. De één strenger dan de ander.

Ring 1 en 2 voor Koninklijke familie

De eerste twee ringen zijn voor niemand toegankelijk met uitzondering van de Koninklijke familie, de beveiliging, mensen met speciale polsbandjes en in geval van nood de hulpdiensten.

Ring 3 geen alcohol

In de derde ring is het verboden om alcohol te drinken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij je te hebben. Ook mogen in dit gebied geen folders, pamfletten of ander promotiemateriaal worden uitgedeeld en worden straatmuzikanten niet toegestaan.

Binnen ring 3 zijn ook losse objecten niet toegestaan, zoals terrassen, uitstallingen, vuilcontainers, bloembakken, auto’s en fietsen. Ook mag je hier niet rondlopen met vuurwerk.

Ring 4 geen rijdend verkeer

De vierde ring is verboden terrein voor rijdend verkeer. Ook mogen hier geen manifestaties worden gehouden.

De verordening geldt vanaf 26 april 12.00 uur tot 27 april 14.00 uur. Deze veiligheidsmaatregelen zijn niet uniek. Ze golden ook al in de tijd dat Beatrix nog Koningin was.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button