112 nieuwsZorg & Welzijn

Betere voorzieningen voor Zwolse recreatieplassen

Zwolle gaat investeren in de toekomst van drie recreatieplassen

Zwolle – Investeren in de toekomst van de drie recreatieplassen in Zwolle, dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad.

 

Het college wil onder andere investeren in het parkeersysteem en de toiletten bij de Wijthmenerplas, de reddingsbrigade bij de Milligerplas en Wijthmenerplas en daarnaast is het nodig om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren bij de recreatieplassen. Met deze maatregelen wil het college de aantrekkelijkheid van de Agnietenplas, Milligerplas en Wijthmenerplas vergroten.

Nieuw parkeersysteem Wijthmenerplas

Het parkeersysteem aan de Wijthmenerplas is verouderd en moet vervangen worden. De voorkeur gaat uit naar een parkeerinstallatie waarbij bezoekers achteraf en contactloos kunnen betalen. Dit verbetert de doorstroming bij de in- en uitgang op drukke dagen. Ook wordt het nieuwe systeem gekoppeld aan het centrale parkeersysteem in Zwolle. Hierdoor kunnen bezoekers 24 uur per dag hulp inschakelen bij bijvoorbeeld problemen met de slagboom en is er met camera’s toezicht op de entree.

Toiletten

Het college stelt voor om de toilettengebouwen aan de Wijthmenerplas op te knappen en weer klaar te maken voor de toekomst. De architect van de toiletgebouwen aan de Wijthmenerplas, Cor Haasjes, heeft een modern ontwerp gemaakt waarbij de gebouwen een meer open karakter hebben. Bij de Milligerplas worden de toiletten gekoppeld aan grand café Milligers.

Inzet reddingsbrigade en groot onderhoud

Veiligheid is belangrijk, daarom wordt de reddingsbrigade bij de Milliger- en Wijthmenerplas tijdens drukke weekenden uitgebreid. Daarnaast is er bij de drie recreatieplassen groot onderhoud nodig. Al deze maatregelen dragen bij aan de aantrekkelijkheid van de Zwolse zwemplassen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button