112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bestuurder MP3 motorscooter na achtervolging in Zwolle alsnog thuis gepakt

Zwolle – Zondag negeerde de bestuurder van een MP3 motorscooter een stopteken van de verkeerspolitie op de Haersterveerweg in Zwolle.

Na een achtervolging over fietspaden en andere wegen door de wijk Aa-landen leek de bestuurder te stoppen. Hem werd door agenten aangeroepen te blijven staan en de motor af te zetten. Daar werd naar geluisterd maar bij het benaderen werd de motor weer gestart en ging de bestuurder er opnieuw vandoor.

Het kenteken was bekend en intussen reden agenten van de politie Zwolle naar de woning van de verdachte. De bestuurder wist in Holtenbroek opnieuw te ontsnappen aan de politie door langs hekjes te rijden waar de dienstauto niet langs kon.

Aangekomen bij de woning bleek de gevluchte verdachte en eigenaar van het voertuig daar inderdaad aanwezig te zijn. Hij erkende dat hij de bestuurder was. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Er is proces verbaal opgemaakt tegen de 19-jarige verdachte. De verkeersofficier zal zich hier verder over buigen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button