Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Roller jam in Zwolle als onderdeel WorldWide Rollout Day

Zwolle – Na een geslaagde eerste editie vorig jaar host Rollerskate Zwolle wederom een roller jam tijdens de officiële WordWide Rollout Day. Een dag voor iedereen op wielen om samen te rollen, skaten en dansen en andere skateliefhebbers te ontmoeten.

De roller jam vindt plaats op zondag 9 juli vanaf 13:30 uur bij skatepark de Wezenlanden in Zwolle. Rolschaatsen, skateboards, longboards, inline skates, BMX’en en zelfs rolstoelen; iedereen die zich al rollend voortbeweegt is welkom. De organisatie zorgt voor muziek wie wil kan aansluiten bij een korte skatetoer door de stad.

Voor iedereen toegankelijk

Het gratis toegankelijke evenement is voor jong en oud, van beginner tot pro. Voor wie wil ontdekken of rolschaatsen iets voor hem of haar is zijn er leen-rolschaatsen beschikbaar. “We hebben er niet heel veel, dus kom tijd”, aldus medeorganisator Ilse Nijland. Ook roept ze op om zelf wat te drinken en snacken mee te nemen.

Elkaar helpen nieuwe danspasjes leren

Volgens Ilse was de eerste editie in Zwolle vorig jaar een groot succes. “Er kwamen skaters van binnen en buiten Zwolle op af en er zijn veel nieuwe contacten gelegd. Precies het doel van zo’n dag. Je merkt dat de skate community heel toegankelijk is en iedereen wil elkaar graag helpen bij het leren van een nieuw danspasje of trick.”

Worldwide Rollout Day

De WordWide RollOut day is een initiatief dat in 2020 is gestart in Atlanta tijdens de coronapandemie. Vanwege het succes is het een jaarlijks terugkerende dag geworden. Vorig jaar was Zwolle één van de 90 deelnemende events, in 14 verschillende landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button