BouwNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Bestemmingsplan bouw Campherbeeklaan aangenomen door college

Zwolle – Aan de Campherbeeklaan 16 staat een voormalige boerderij waarin gewoond wordt. De woning
bestaat uit één laag met kap. Op het perceel Campherbeeklaan 18 en 20, op de hoek met de
Sparrenlaan, staat een woon-winkel pand met twee bouwlagen en een kap. Nu bestaat het voornemen
om de panden te amoveren en op de gronden nieuwbouw van vier 2^1 kap woningen, bestaande uit twee bouwlagen met kap, te realiseren. De voorgenomen ontwikkeling is op grond van het geldende bestemmingsplan niet toegestaan.

Het college besloot om hiervoor een nieuw bestemmingsplan op te stellen. Dit lag samen met het ontwerpbesluit
hogere grenswaarden geluid ter inzage van 31 maart 2022 tot en met 11 mei 2022. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Daarom wordt het bestemmingsplan vastgesteld.

Ten gevolge van het wegverkeerslawaai afkomstig van de Rijksweg A28 worden de voorkeursgrenswaarden overschreden. Dit is echter niet vastgesteld als onoverkomelijk bezwaar.

Overleg met de buurt

In november 2021 is een inloopbijeenkomst voor de buurt gehouden. Er waren bewoners aanwezig namens vier omliggende woningen, waaronder de bewoners van de direct aanpalende percelen. Iedereen is positief over de getoonde plannen. Er bestond geen wanklank. Over onderdelen als de erfafscheidingen en het blinderen van een badkamerraam vindt nadere afstemming plaats.

De algemene reactie was dat het een mooi plan is en dat het een verbetering is ten opzichte van de huidige situatie. Met de wijkvereniging was al in een eerder stadium gesproken en waren de plannen toegelicht. Zij hebben destijds al aangegeven positief te zijn over de plannen. Er is afgesproken om de omwonenden op de hoogte te houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button