Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Bertolf presenteert nieuwe album tijdens speciale online releaseparty

Zwolle – Gitarist en zanger Bertolf brengt aankomende vrijdag 28 mei zijn langverwachte nieuwe album ‘Happy In Hindsight’ uit. Dit album wordt donderdagavond 27 mei gepresenteerd tijdens een speciale releaseparty zonder publiek in Hedon.

De plaat kreeg afgelopen week al lovende recensies. Volgens sommige media is dit album Bertolf’s beste album. De Zwolse zanger scoorde in 2009 zijn eerste hit met ‘Another Day’. De jaren daarop bracht hij talloze succesvolle soloalbums uit, won hij de Zilveren Harp en verkocht hij zalen uit met Her Majesty.

Online releaseparty

Een album presenteren in coronatijd is lastig, door de huidige maatregelen. Bertolf probeert vooral in oplossingen te denken. Hij pakt het compleet anders aan: een platenspeler, een laptop, een gitaar op schoot. Hij zal op donerdag 27 mei zijn zesde plaat ‘Happy in Hindsight’ voor de allereerste keer op vinyl draaien en bij elke song het verhaal erachter vertellen. Hoe begon het liedje? Waar gaat de tekst over? Hoe klonk de allereerste demo van het nummer? Hoe kwam het tot stand in de studio? Daarbij heeft Bertolf ook de beschikking over de losse sporen, zodat hij af en toe op dingen in de song zal inzoomen.

Tickets zijn te krijgen via de website van Hedon.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button