Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Beroemde Zwolse kater Mozart vermist

Door: Chantal Kuipers

Zwolle – Mozart, de 6-jarige rode kater uit Zwolle, is vermist. De beroemde kat, die de #brussellockdown Katten-Twitteractie ‘startte’,  mocht sinds een week wat vrijer rondlopen van zijn baasjes. Een proef, want ze woonden nog niet zo heel lang in de nieuwe buurt. Dat ging prima tot afgelopen vrijdag, toen ze tevergeefs op hem wachtten. Mozart kwam ’s avonds niet thuis. Zijn eigenaren doen nu via Facebook en Twitter  een dringende oproep om naar hem uit te kijken. Hij is vermist in de omgeving  Zwolle,  Aa-Landen,  Scheldelaan, Geleen, Zwin, Krammer en Krasse Knarrenhof.

Bekende kater

Mozart kreeg in 2015 landelijke bekendheid toen Hugo Janssen, een Zwolse cameraman, een foto op Twitter postte van zijn kater met de hashtag #brussellockdown. Hij postte deze foto als tegengeluid van de berichten over de politieacties in Brussel. Al snel ging de hashtag viraal en werd Twitter overspoeld met kattenfoto’s.

Zoektocht

Inmiddels is er een zoektocht in gang gezet naar Mozart en wordt bewoners in Zwolle gevraagd uit te kijken naar de kater. Waarschijnlijk bevindt hij zich in de wijk Aa-landen. “Mocht je hem zien, weet dan dat hij liever niet opgepakt wil worden. Wel houdt hij veel van eten. Mocht je hem aantreffen dan kun je hem met eten naar binnen lokken.”

Radeloos

Elaine, één van de baasjes van Mozart,  is radeloos. Ze twittert het volgende:  “Gebruikte kattenbak buiten, buurt ingelicht, posters opgehangen, zelf aan het zoeken. Geen idee wat we nog meer moeten doen. Ik weet alleen dat ik intens verdrietig ben dat onze kater weg is”

Amivedi Zwolle

Mozart staat ook vermeld op Amivedi Zwolle. Hier worden vermiste of gevonden katten geregistreerd. Voor een uitgebreide beschrijving over Mozart kun je op de site van Amivedi kijken. De eigenaren van Mozart hopen dan ook, dat met hulp van alle Zwollenaren, Mozart snel gevonden wordt.

Kenmerken Mozart

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button