Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum laat onderuit bij Excelsior

Zwolle – Berkum heeft bij Excelsior ’31 met 2-1 verloren, waarbij de beslissing pas in de slotfase viel. Berkum kwam na een snelle achterstand in de tweede helft aardig terug en had enige tijd uitzicht op een punt, maar moest daarna alsnog het hoofd buigen.

“We hebben het in de eerste helft laten liggen,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Het ging hier om lef en dat hadden we toen niet genoeg, daarna was dat een stuk beter en hebben we zelfs kansen op meer gehad.”

Druk

Excelsior zette onmiddellijk druk en Berkum-keeper Dominic van Hoof moest al na twee minuten al zijn talenten aanspreken om een hard schot van Jasper Groothuis uit de hoek te halen. Vlak daarna was het alsnog raak voor de Tukkers, na een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied. Hakim Ezafzafi schoot de bal tussen een hele serie Berkum-spelers door in het Zwolse doel: 1-0.

Berkum leek snel terug te komen toen Michel van Aggele, fraai de diepte in gestuurd door Yoram Zandvliet, voor de goal opdook maar Excelsior-doelman Melvin Koetsier wist te onderscheppen. De Tukkers gaven in de rest van het eerste bedrijf de toon aan en waren een aantal keren dicht bij een hogere score, maar keeper Van Hoof redde uitstekend op schoten van Ezafzafi, Stefan Maat en de al snel ingevallen Cem Köse. Berkum kwam niet verder dan een kopbal van Chris van der Meulen die net naast ging.

Beter

Na rust kwam Berkum een stuk beter uit de startblokken en leek Van Aggele al snel van dichtbij te scoren, maar opnieuw kreeg keeper Koetsier de bal nog te pakken. Nadat Stefan Maat een geweldige kans liet liggen door over het Berkum-doel te knallen en Groothuis, vrij voor de goal, werd gestuit door doelman Van Hoof kwam Berkum gaandeweg iets beter in het duel. Na een uur spelen kwam de bal uit een vlot verlopen aanval over links voor het Excelsior-doel, waar Johnsen Bacuna net een teenlengte tekort kwam om de gelijkmaker binnen te glijden. De Zwolse spits liet in de 73e minuut nóg een prima kans liggen door, vrij voor de goal, de bal net naast te sturen maar even daarna had Bacuna wél succes toen hij van enige afstand uithaalde en fraai de 1-1 binnen schoot.

Berkum leek zo een punt mee te nemen in deze lastige uitwedstrijd maar kwam kort voor het slot bedrogen uit. In de 82e minuut werd de bal in het centrum van het Zwolse strafschopgebied gelepeld, waar niet goed werd doorgedekt. Cem Köse nam goed aan en schoot de 2-1 achter de nu kansloze doelman Van Hoof. Gezien het spelbeeld in de hele wedstrijd was de overwinning voor Excelsior verdiend, maar voor de bezoekers was het zuur dat ze in het zicht van de haven strandden.

Excelsior is door deze winst gestegen naar een fraaie tweede plaats in de Hoofdklasse B, terwijl Berkum een plek is gezakt en op de achtste positie in de middenmoot blijft hangen.

Excelsior ’31-Berkum, 24 november 2018
Eindstand: 2-1 (1-0)

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Doelpunten: 5. Hakim Ezafzafi (1-0), 75 Johnsen Bacuna (1-1), 82. Cem Köse (2-1)