112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandpreventieweken: koffertje bij geboorteaangifte

Brandveiligheid voor kersverse ouders

Zwolle – Ouders die de geboorte van hun kind in de maand oktober aangeven bij gemeenten in Overijssel en Gelderland krijgen een koffer met daarin brandveiligheidsinformatie. In het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017 reiken brandweer en gemeente de koffertjes uit.

In oktober 2017 vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats met als motto: ‘Hé, doe de deur dicht!’. In de provincies Gelderland en Overijssel is gekozen om aan jonge en aanstaande ouders extra aandacht voor brandveiligheid te vragen. Ruim 80 gemeenten doen aan de actie mee.

Rookmelders

Onderzoek wijst uit dat het sluiten van binnendeuren voordat je gaat slapen ervoor zorgt dat vuur en rook langer in één ruimte blijven wanneer er brand uitbreekt. Zo heb je meer kans om veilig te vluchten en gered te worden. Verder blijkt dat te weinig rookmelders écht werken en dat veel rookmelders op verkeerde plekken hangen en niet hoorbaar zijn.

Jonge ouders

Voor jonge ouders is het zeker belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Daarbij kan de informatie die deze maand verstrekt wordt aan alle ouders, bij wie een kind wordt geboren, helpen om de brandveiligheid te vergroten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button