Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum zet tegenvallend SVZW opzij

Zwolle – Berkum heeft bij een tegenvallend SVZW met 0-3 gewonnen en bleef daardoor koploper in de 1e Klasse D. Ondanks toenemende blessurezorgen gaven de Zwollenaren vooral na rust de toon aan en de thuisclub wist in die fase nauwelijks kansen te creëren.

“In de eerste helft kregen we geen ruimte om ons spelletje te spelen, maar kwamen we wél goed op voorsprong,” stelde Berkum-coach Arno Hoekstra vast. “De tweede helft was beter van onze kant. Het stond bij ons toen verdedigend als een huis, we hebben niets weggegeven en de kansen die wij kregen hebben we goed benut.”

Vlammend schot

De eerste serieuze doelpoging viel al na een minuut of vijf te noteren, toen SVZW-middenvelder Karlo Borghuis een vlammend schot afvuurde maar zag dat Berkum-keeper Dominic van Hoof prima pareerde. Berkum kwam 10 minuten later op voorsprong, toen spits Johnsen Bacuna net voor het Wierdense strafschopgebied werd weggeduwd. De indraaiende vrije trap van Chris van der Meulen werd vervolgens gemist door de SVZW-defensie, waardoor de meegekomen verdediger Jordi Lemmens de 0-1 binnen kon koppen. Berkum leek daarna echter een moeilijke middag te gaan krijgen toen eerst keeper Van Hoof vanwege een blessure langdurig moest worden behandeld en even later topscorer Bacuna met een kwetsuur naar de kant moest. SVZW was daarna een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, maar vond de steeds moeizamer bewegende doelman Van Hoof op zijn weg. Aan de andere kant schudde invaller Youp Kok vlak voor rust zijn tegenstanders goed van zich af, maar de Zwolse spits schoot daarna tegen SVZW-keeper Raymond Beukeveld op.

Kwetsbaar bij uitvallen

In de rust bleek keeper Van Hoof niet verder te kunnen, waardoor Bjarn Onderstal het Zwolse doel in het tweede bedrijf verdedigde. SVZW ging op jacht naar de gelijkmaker, maar maakte een steeds onmachtiger indruk. De passes naar voren kwamen in de meeste gevallen niet op de juiste plek aan en de Tukkers bleken bovendien kwetsbaar bij Zwolse uitvallen. Keeper Beukeveld moest daardoor in de 68e minuut opnieuw capituleren. Na een uitbraak via onder meer Mehran Ali Pour Asli belandde de bal op links bij Chris van der Meulen. Die verraste Beukeveld, die kennelijk een voorzet verwachtte, met een schuiver in de hoek: 0-2. Nadat SVZW-spits Dewi Perik, vrij voor het Zwolse doel, een uitstekende kopkans liet liggen liepen de bezoekers even later verder uit.

Na een fraaie aanval belandde de bal bij Ruud Wellenberg, die flink uithaalde en strak de 0-3 binnen schoot. Vlak voor tijd kreeg invaller Darek Andrzejak namens de thuisclub nog de beste kans, maar zijn schot belandde op de paal van het Berkum-doel. De Zwollenaren bezorgden SVZW daarmee de derde nederlaag in een thuiswedstrijd van dit seizoen en bleven verdiend koploper in 1D.

SVZW-Berkum 0-3 (0-1)

Scheidsrechter: Jan de Jong
Doelpunten: 16. Jordi Lemmens (0-1), 68. Chris van der Meulen (0-2), 76. Ruud Wellenberg (0-3)
Gele kaart: Jason Huisman (Berkum)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof (46. Bjarn Onderstal), Dennis Horstman, Jeroen van Brummen, Jordi Lemmens, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (28. Youp Kok), Ricardo Kuijer (72. Frank Hoolsema)
Opstelling SVZW: Raymond Beukeveld, John Lubbers, Michael Wensing, Mirko Zwiers, Nick de Graaf, Maarten Jansen (66. Bas Woesthuis), Karlo Borghuis (66. Darek Andrzejak), Tim Pothast, Yessin Maskoul, Dewi Perik, Ferdi ter Avest

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren