Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum wint uit bij Flevo Boys

Zwolle – Berkum heeft bij Flevo Boys met 2-3 gewonnen in een duel waarin aan beide kanten matig werd verdedigd, maar de Zwollenaren nét iets efficiënter omsprongen met de kansen. De bezoekers kwamen snel achter maar bogen dat, net als een week eerder, knap om.
“We begonnen goed, binnen zes minuten kregen we twee honderdprocentkansen,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Door slordigheden kwamen we toch achter maar daarna pakten we het goed op, al hebben we ook een paar keer geluk gehad.”

Riante kansen

Berkum had het duel al snel een heel ander aanzien kunnen geven want de Zwollenaren kregen al direct twee meer dan riante kansen. Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna wisten die echter niet te verzilveren en daarna sloeg de thuisclub aan de andere kant toe. Nadat een doelpunt van de geslepen spits Yumé Ramos nog was afgekeurd was het in de 14e minuut alsnog raak. De Berkum-defensie liet zich uit elkaar spelen en uit een voorzet van Ramos kon Madih Doufikar de 1-0 binnen schieten. Berkum was daarna de weg even kwijt, maar herpakte zich goed en in de 24e minuut kwam het team van trainer Hoekstra langszij. Na een lange pass van de goed spelende Kelvin Groothand ging Bacuna er vandoor. De rappe Berkum-spits controleerde de bal uitstekend, schudde een tegenstander van zich af en passeerde vervolgens Flevo Boys-keeper Rodney Rosink: 1-1. Na zwak verdedigen door de bezoekers kregen de Emmeloorders na een half uur nog een goede kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar de inzet van Ivar Span ging naast.

Onderschept

Al direct na rust dook Timon Rorije vrij voor het Zwolse doel op maar daar haalde hij niet meer uit dan een corner. Even later kroop Berkum door het oog van de naald toen een terugspeelbal werd onderschept en Dennis Horstman op de lijn redding moest brengen. In dezelfde minuut deed zich een bijna identieke situatie voor aan de andere kant, maar nu profiteerde Berkum wél. Toen er in de Emmeloordse defensie te kort terug werd gespeeld onderschepte Chris van der Meulen de bal, waarna hij de 1-2 op het scorebord zette.
Flevo Boys drong daarna flink aan en kreeg ook mogelijkheden, maar met name Rorije liet enkele forse kansen liggen. Berkum nam in de 79e minuut zelfs verder afstand toen een vrije trap van Chris van der Meulen door Bacuna werd verlengd: 1-3. Die goal bleek in de slotfase van grote waarde, want na meer dan vijf minuten blessuretijd kon Björn Adams koppend nog voor 2-3 zorgen. Dat was echter het laatste wapenfeit van de wedstrijd, zodat Berkum voor de tweede achtereenvolgende week met drie kostbare punten in de tas van het veld stapte. De Zwollenaren schoven op de ranglijst van de Hoofdklasse B een plaatsje op naar een achtste plek en hebben de aansluiting bij de bovenstaande ploegen weer aardig te pakken.