Berkum wil wat laten zien tegen Zutphen

Zwolle – Berkum ontvangt zaterdag FC Zutphen en de Zwolse lijstaanvoerder van de 1e Klasse D wil laten zien meer in huis te hebben dan vorige week werd getoond in de niet overtuigende remise bij directe concurrent WHC.
“Tegen WHC kwamen we niet goed uit de verf, maar we kunnen beter en nu gaan we uit een ander vaatje tappen,” verzekert Berkum-spits Chris van der Meulen. “We hadden daar niet de goede inzet en scherpte, dus dat moet nu anders. Als we winnen kunnen we bovendien een gaatje slaan ten opzichte van de achtervolgers.”

Middenmoot

Zutphen eindigde vorig seizoen op een keurige achtste plek in 1D en is ook nu weer in de middenmoot te vinden. De ploeg van trainer Taco Lourens staat, samen met Go-Ahead Kampen, op een gedeelde zevende plaats maar boekte de afgelopen weken wat wisselvallige resultaten. In de laatste drie duels won Zutphen met 3-1 van KHC, werd er met 4-4 gelijkgespeeld bij DOS ’37 en, op eigen terrein, teleurstellend met 0-1 verloren van staartclub Vroomshoopse Boys. In die laatste wedstrijd kwam Zutphen al in de eerste helft op achterstand en hoewel spits Thomas Nijkamp daarna twee opgelegde kansen kreeg kwam de thuisclub niet dichterbij. Ook na rust slaagde Zutphen er niet in de Vroomshoopse defensie te ontmantelen en werden er dus dure punten verspeeld. “Wij hebben gewoon slecht gevoetbald en aanvallend hebben we te weinig gebracht. We hebben wel vier of vijf kansen gehad maar verzuimd die af te maken,” baalde Zutphen-coach Lourens na afloop.

Tevreden met punt

Berkum speelde afgelopen zaterdag, een week na het behalen van het eerste periodekampioenschap, met 1-1 gelijk bij achtervolger WHC. Met dat puntje mocht de ploeg van trainer Arno Hoekstra tevreden zijn, want de Wezepers waren feller en kregen ook de beste kansen. Berkum kreeg maar zelden echt grip op de wedstrijd maar kwam desondanks in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Marc van der Meulen. Dat zorgde alleen maar voor nóg meer dadendrang bij WHC, dat kort voor rust langszij kwam.

In de tweede helft trok de thuisclub opnieuw volop ten aanval en dat leidde tot flinke kansen. Berkum bleef, mede door de sterk keepende Dominic van Hoof, echter op de been en in blessuretijd leken de Zwollenaren zelfs de winst te pakken. Een inzet van spits Johnsen Bacuna werd volgens velen van achter de WHC-doellijn gehaald, maar de arbitrage oordeelde daar anders over. Dat betekende dat de ‘gestolen’ overwinning niet door ging, maar met een punt konden de meeste Berkum-fans prima leven.

Doordat ook de concurrentie vorige week punten morste bleef Berkum koploper, maar de marge ten opzichte van de achtervolgers WHC, DUNO en Bennekom is flinterdun. Winst is dus geboden voor Berkum om bovenaan te blijven, maar ook Zutphen voelt de hete adem van enkele rivalen in de nek. De wedstrijd Berkum-FC Zutphen staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.