Sport

Berkum wil in stijl afsluiten tegen De Esch

Zwolle – Berkum, de kersverse kampioen van de 1e Klasse D, speelt zaterdag thuis in de slotwedstrijd van dit seizoen tegen het al gedegradeerde De Esch. De Zwollenaren kunnen dus zonder kampioensstress voetballen en willen er voor eigen publiek opnieuw wat moois van maken.
“De knikkers zijn al verdeeld, maar je wilt het seizoen in stijl afmaken,” kijkt Jorben Nieuwenhuis vooruit. “De Esch doet natuurlijk zijn best, maar wij willen voor onze fans afsluiten met een mooie pot. We moeten voortborduren op het feestje van vorige week,” aldus de Berkum-verdediger die terug kan kijken op een sterk debuutseizoen.

Gevarenzone

De Esch promoveerde vorig jaar als kampioen naar 1D maar kon het daar vanaf de start niet bijbenen. De ploeg uit Oldenzaal stond het hele seizoen in de gevarenzone, af en toe stuivertje wisselend met collega-promovendus Hulzense Boys. Afgelopen week viel voor beide teams het doek en De Esch kreeg daarbij het laatste zetje van Go-Ahead Kampen, dat in Oldenzaal met 2-3 de sterkste was. De Esch opende overigens goed door al binnen 10 minuten via Bram Bos de leiding te nemen, maar de bezoekers kwamen al vóór rust op 1-2. Kort na de hervatting kwam De Esch weer op gelijke hoogte door Erik Bos. Even later leek de thuisclub zelfs te gaan winnen, maar Tomas Elbersen liet een flinke kans liggen. De degradatie van de Oldenzaalse ploeg werd vijf minuten voor het slot bezegeld, toen Go-Ahead de 2-3 maakte.

Monsterscore

In december ging De Esch in eigen huis met liefst 1-7 onderuit tegen Berkum. De Tukkers kwamen al na vier minuten op 1-0 door Koen Vehof en het kostte de Zwollenaren ruim een half uur voordat ze langszij konden komen. Toen ging het echter hard en Berkum sloot de eerste helft af met een 1-3 voorsprong, om in het tweede bedrijf vrolijk verder uit te lopen naar een monsterscore.
Afgelopen zaterdag had het team van trainer Arno Hoekstra heel wat meer moeite bij Bennekom, maar de 1-1 remise die de Zwollenaren daar boekten was wél goed voor de titel in 1D. Berkum kwam al vroeg op 0-1 door een oogstrelende treffer van Youp Kok, maar verzuimde daarna een hele serie riante mogelijkheden te verzilveren.

Benauwd

Toen Bennekom zo’n 10 minuten voor tijd via een penalty op 1-1 kwam kreeg Berkum het even akelig benauwd, maar de fanatiek aandringende thuisclub slaagde er niet in om nog meer schade aan te richten. Omdat achtervolger WHC elders ook niet verder kwam dan een remise zorgde het puntje voor de Zwollenaren er voor dat Berkum niet meer ingehaald kan worden en, na drie jaren in 1D, terugkeert in de hoofdklasse. De Zwolse kampioen krijgt nu in eigen huis de mogelijkheid om op een passende manier afscheid te nemen van de prachtige jaargang 2016-2017. De wedstrijd Berkum-De Esch wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button