Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum weer naar remise bij Swift

Zwolle – Berkum heeft bij Swift in Amsterdam met 1-1 gelijkgespeeld en boekte daarmee
alweer de derde opeenvolgende remise. De Zwollenaren kwamen laat in het duel op
een 0-1 voorsprong, maar leverden die binnen de kortste keren ook weer in.
“Het stond goed bij ons en we kregen ook kansen, dus het was natuurlijk enorm
zonde dat we onze voorsprong direct weer weggaven,” constateerde assistent-trainer
John Dooijewaard van Berkum, die zijn zieke hoofdcoach Arno Hoekstra verving.

Grote kans

Al na een minuut of vijf kreeg Martijn Brakke een grote kans, maar de Berkum-spits
kon zijn inzet niet genoeg venijn meegeven om de score te openen. Daarna waren er
lange tijd aan beide kanten weinig echte wapenfeiten te zien, al werd Swift naarmate
de eerste helft vorderde dreigender. Verder dan enkele schoten die naast het Zwolse
doel vlogen kwamen de Amsterdammers echter niet. Direct na de hervatting liet Berkum opnieuw een enorme kans lopen. Na een vrije trap kwam de meegekomen linksback Hermen Dam vrij voor het Amsterdamse doel, maar zijn kopbal miste zowel kracht als richting om de sterke Swift-doelman Darrin de Meza in problemen te brengen. Een minuut of 20 later kreeg invaller Adil el Khannoussi, na slecht wegwerken in de Berkum-defensie, aan de andere kant een droomkans maar nu bracht Berkum-doelman Jasper de Visser redding.

Verandering

Het duel leek zo op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen maar een kwartier
voor het slot kwam daar verandering in. Swift-keeper De Meza tikte de bal na een
vrije trap van Marc van der Meulen uit de kruising maar uit de daarop volgende
corner was het wél raak. Na een inzet van Dennis Horstman kwam Martijn Brakke in
balbezit en de Zwolse spits stond op de goede plek om de 0-1 te scoren. Dat zorgde
kennelijk voor iets te veel feestvreugde en onoplettendheid bij Berkum want binnen
een minuut was het weer gelijk. Noa Benninga speelde, vrijwel direct na de aftrap,
Louk Dekkers voor het Berkum-doel aan en dat betekende 1-1.

Swift drong daarna nog wel aan maar de bezoekers bleven overeind en speelden
dus opnieuw gelijk. Van de 17 gespeelde wedstrijden van Berkum eindigden er liefst
acht in een remise! Omdat concurrent HZVV wél won zakten Swift en Berkum allebei
een plek op de ranglijst van de Hoofdklasse B naar respectievelijk een 11 e en 12 e