Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum voor ‘kelderduel’ naar SVZW

Zwolle- Berkum speelt zaterdag, als sneeuw en ijs geen problemen veroorzaken, uit bij SVZW in Wierden en daar kan niemand zich misstappen veroorloven. Beide ploegen snakken naar punten om uit de ‘kelder’ van de Hoofdklasse B te ontsnappen.

“Ik heb er wel vertrouwen in,” stelt Berkum-speler Rico Wolven. “We hebben vorige week wel verloren maar dat was niet terecht als je naar de kansenverhouding en het spelbeeld kijkt. We hebben nogal eens pech gehad, maar het moet ook eens goed uit kunnen pakken,” aldus de verdediger die eerder ook bij SVZW actief was.

Lastig

SVZW keerde vorig jaar als kampioen van de 1e Klasse D terug in de hoofdklasse, maar daar hebben de Tukkers het vooralsnog bijzonder lastig. In de eerste periode eindigde de ploeg van trainer Philip Agteres als twee na onderste en daarna ging het nóg slechter. De Wierdenaren bleven puntloos in de laatste zes duels en SVZW prijkt nu dan ook onderaan op de ranglijst van de Hoofdklasse B.

Afgelopen zaterdag werd opnieuw verloren en wel met 3-0 bij Urk. Een passief spelend SVZW kwam er daar nauwelijks aan te pas en gaf vooral in de eerste helft het initiatief helemaal uit handen. Vóór rust bleef de achterstand echter nog beperkt tot één doelpunt en toen SVZW in het tweede bedrijf, na een dubbele wissel, wat meer druk zette leek er toch wat te halen. Dat duurde echter maar een kwartiertje, waarna Urk het heft weer in handen nam en de score eenvoudig uitbouwde naar 3-0.

Verwijten

Berkum won in oktober op eigen terrein met 3-0 van SVZW en de Zwollenaren sloten de eerste periode nog af in de middenmoot. Daarna haperde de machine echter ook bij de ploeg van trainer Raymond Schuurman want Berkum verloor de laatste vier duels op rij en is in de tweede periode nu de één na laatste, met enkel nog SVZW daaronder. Berkum kan zich echter verwijten dat bij die verliespartijen de nodige wedstrijden zaten waarin de ploeg wel degelijk punten had kunnen pakken.

Kansen verzilveren blijkt de laatste tijd echter een heel lastige opgave voor de Zwollenaren en dat was afgelopen zaterdag niet anders toen Berkum thuis met 0-1 verloor van Buitenpost. Berkum kwam al snel op achterstand maar kreeg daarna handenvol kansen om daar wat aan te doen. Geen enkele Berkum-speler was echter bij machte om één van de vele mogelijkheden te benutten en zelfs een penalty was niet aan de thuisclub besteed, zodat er opnieuw een frustrerende nederlaag uitrolde.

Berkum staat inmiddels op de 12e plaats van de Hoofdklasse B, met zeven punten meer dan hekkensluiter SVZW, maar de Zwollenaren zijn nog maar één puntje verwijderd van de gevarenzone en hebben de punten dus ook hard nodig.

De wedstrijd SVZW-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn, die op Sportpark het Lageveld aan de 2e Lageveldseweg in Wierden om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button