KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum vloert Noordscheschut

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 4-0 gewonnen van Noordscheschut en heeft daarmee de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De Zwollenaren waren vanaf de start de betere ploeg, maar drukten pas na rust echt door.

“In de eerste helft kwam het er niet lekker uit, maar de 2-0 werkte bevrijdend,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We hebben nog wedstrijden nodig om beter te worden. We moeten, zeker thuis, de tegenstander het gevoel geven dat hier niets te halen valt.” Coach Marc van Meel van Noordscheschut zag dat zijn ploeg te weinig bracht. “Vóór rust vond ik ons heel aardig spelen, maar de goals waren cadeautjes.”

Druk

In de openingsfase zette Berkum direct hoog druk en nadat Johnsen Bacuna na een goede aanval net over schoot was het na iets meer dan een kwartier toch raak voor de Zwollenaren. Na een lange pass van Marc van der Meulen passeerde broer Chris zijn tegenstander én Noordscheschut-doelman Wiebe Zwinger: 1-0. Berkum bleef dominant, maar Zwinger maakte een schot van Bacuna knap onschadelijk en Julian de Ruiter wist daarna bij een kansrijke uitbraak de bal niet onder controle te krijgen.

Direct na rust kroop Noordscheschut door het oog van de naald toen keeper Zwinger de bal inleverde bij Bacuna, maar de Berkum-spits kon dat cadeautje niet uitpakken. Even later ging dat beter. Bas van Wijnen onderschepte de zoveelste foute pass van Noordscheschut en speelde Chris van der Meulen aan, waarna de vrij voor het doel staande Bacuna voor de 2-0 uit kon halen.

Strakke voorzet

Daarna kon de vaak te trage verdediging van de bezoekers het niet meer bijbenen en liep Berkum verder uit. In de 67e minuut vloog Björn Bakker er op rechts vandoor en bereikte hij met een strakke voorzet Chris van der Meulen, die resoluut de 3-0 binnen knalde. Een minuut of 10 voor het slot liet Chris van der Meulen op links zijn tegenstanders weer eens zijn hakken zien en na zijn voorzet kon invaller Boy Boeloerditi glijdend voor 4-0 zorgen. In het tweede bedrijf had Berkum verder uit kunnen lopen, maar doelman Zwinger behoedde zijn ploeg voor een nóg pijnlijker nederlaag.

Door deze eerste overwinning is Berkum opgeklommen naar de middenmoot van de Hoofdklasse B. Met de uitwedstrijd bij het sterke Volendam voor de boeg betekent dit een welkome opsteker voor de ploeg van trainer Arno Hoekstra, die zijn spelers nu de kansen wél zag afmaken.

Berkum, 11 september 2021
Eindstand: 4-0 (1-0)
Scheidsrechter: Gijs Stevens
Doelpunten: 17. Chris van der Meulen (1-0), 57. Johnsen Bacuna (2-0), 67. Chris van der Meulen (3-0), 80. Boy Boeloerditi (4-0)
Gele kaarten: Jesse Steenbergen, Mees Vos (Noordscheschut)
Opstelling Berkum: Stue Hendrikse, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Jorben Nieuwenhuis (75. Hermen Dam), Björn Bakker (85. Asse Visscher), Robert Schonewille, Ivar Nijboer (69. Roy van der Stouwe), Johnsen Bacuna (69. Boy Boeloerditi), Chris van der Meulen, Julian de Ruiter (46. Bas van Wijnen)
Opstelling Noordscheschut: Wiebe Zinger, Ton Kamping, Kevin van Dalen, Dennis Hooijer, Aron Boer, Danny Bouwman (69. Rick Veldman), Jesse Steenbergen (69. Robin Sikken), Danny Kiekebelt, Jos Kroezen, Mees Vos, Robbert-Jan Hamberg (78. Rijnald Vos)