Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Berkum versterkt zich met Sean Morris

ZWOLLE, 25 april – VV Berkum kan in het nieuwe seizoen en het restant van de huidige jaargang gebruik maken van de diensten van de Amerikaanse middenvelder Sean Morris, die zich bij de club heeft aangemeld.

Seattle

Morris (26) komt uit Seattle en speelde daar voor de Seattle Sounders in de Major Soccer League, de ‘eredivisie’ voor profclubs uit de VS en Canada. Ook kwam hij in de VS uit voor Portland Timbers. Vier jaar geleden ging hij naar Nieuw-Zeeland, waar hij speelde voor Auckland City en Western Suburbs. Bij die laatste club voetbalde hij samen met Ryan Thomas, inmiddels prof bij PEC Zwolle. Net als Thomas zat Morris, die op meerdere posities in het elftal uit de voeten kan, in Nieuw-Zeeland ook bij de Olé Football Academy die spelers de Europese stijl van voetballen bijbrengt.

In 2013 ging Morris terug naar de VS maar na een aantal tijdelijke contracten wil hij nu proberen in het Europese voetbal ‘aan de bak’ te komen, waarbij Berkum als springplank fungeert. Omdat hij van buiten de Europese Unie komt is hij al speelgerechtigd, en hij heeft al een ‘kennismakingswedstrijd’ bij het tweede van Berkum gespeeld. Sean Morris kwam bij de Zwolse amateurclub terecht door tussenkomst van Robert Schraag, die niet alleen team-manager van Berkum 2 is maar met zijn vrouw eerder ook gastouder van Ryan Thomas was.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren