KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum, verslag Eemdijk-Berkum

Zwolle – Berkum heeft bij Eemdijk met 1-0 verloren in een wedstrijd waarin de Zwollenaren lange tijd het betere spel hadden, maar door een rommelige en late tegengoal toch met lege handen van het veld gingen. Berkum combineerde goed en had ook mogelijkheden om voor te komen maar verzuimde, zoals vaker dit seizoen, de trekker over te halen. “Voetbaltechnisch gezien was dit één van onze betere wedstrijden, maar je staat hier toch zonder punten,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra misnoegd vast. “Vooral in de eerste helft waren we de betere ploeg, toen hadden we al moeten scoren.”

Omgezet

In vergelijking met de vorige duels had trainer Hoekstra het één en ander omgezet in zijn ploeg en dat leek goed uit te pakken. Zo speelde de jonge Alex van Hoesel in het centrum van de defensie alsof hij daar al jaren opereert, waardoor Marc van der Meulen een linie naar voren kon opschuiven. De eerste echte kans was na een kwartiertje voor Berkum maar nadat Johnsen Bacuna goed wegdraaide bij zijn tegenstander ging zijn schot net naast. Aan de andere kant pareerde Berkum-keeper Jasper de Visser een schot van Nigel van Zeist en even later haalde Bas Buimer een inzet van Chris van der Meulen van de Eemdijkse doellijn. Nadat doelman De Visser opnieuw goed ingreep bij een kans van Van Zeist leken de bezoekers vlak voor rust wél op voorsprong te gaan komen. Na een fraaie combinatie tussen Bacuna en Chris van der Meulen kon Ivar Nijboer uithalen. Zijn schot werd echter nog net gekeerd door Eemdijk-doelman Jeroen de Harder en Bacuna kwam vervolgens centimeters te kort om uit de rebound te scoren.

Zijnet

Direct na de hervatting liet Berkum opnieuw zien voor de winst naar Bunschoten te zijn gekomen, maar Nijboer schoot via een verdediger hard in het zijnet en uit de corner kopte Frank van der Burg over het Eemdijkse doel. Rechtsback Van der Burg zette ook daarna enkele keren goed door maar met zijn voorbereidende werkt werd te weinig gedaan en een schot van Chris van der Meulen eindigde in handen van keeper De Harder. Een kwartier voor tijd liepen de bezoekers toch nog in het Eemdijkse mes. Na een kort genomen corner trok de behendige Argjend Selimi het Zwolse strafschopgebied in en toen hij hard voorzette kon Van Zeist in de mêlee de 1-0 binnen werken. Vijf minuten voor het slot belette keeper De Visser met een goede actie dat Argjend Selimi de marge zou verdubbelen, maar even later leek Berkum alsnog een verdiend punt binnen te halen. Een vrije trap van Marc van der Meulen belandde echter, buiten het bereik van keeper De Harder, op de paal van het Eemdijk-doel zodat zelfs een remise door de Zwolse vingers glipte. Berkum is door deze zure nederlaag weer wat gezakt op de ranglijst van de Hoofdklasse B en de Zwollenaren zullen dus de komende weken echt de punten moeten gaan pakken om in veiliger vaarwater te komen.

Eemdijk-Berkum, 30 oktober 2021

Eindstand: 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Roel van der Werff
Doelpunt: 75. Nigel van Zeist (1-0)
Gele kaarten: Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Robert Schonewille (Berkum), Sjohn van Gulik, Zeger
Beukers, Argjend Selimi, Nigel van Zeist, Jesper van Dalen (Eemdijk)

Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Jorben
Nieuwenhuis (46. Hermen Dam), Björn Bakker (70. Robert Schonewille), Marc van der Meulen, Ivar Nijboer, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (76. Julian de Ruiter), Asse Visscher (70. Bas van Wijnen),
Opstelling Eemdijk: Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Jan-Pieter Hartog, Dennis Hollart (90. Jordie Huijgen),
Freek van Belzen (62. Jeffrey van den Dikkenberg), Sjohn Van Gulik (46. Michel Goossensen), Jesper van Dalen, Bas Buimer (62. Rick Blokhuis), Nigel van Zeist, Armend Selimi (85. Niels de Jong), Argjend Selimi

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button