KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum, verslag Berkum-NSC

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 1-1 gelijkgespeeld tegen NSC Nijkerk en gezien het spelbeeld was dat een terechte uitslag. Berkum nam snel afstand maar kort na rust kwam NSC verdiend langszij en na kansen over en weer voorkwamen uitblinkende keepers aan beide kanten daarna dat er een winnaar uit de bus kwam.

“We begonnen goed en na de 1-1 hadden we meer de overhand, maar dat hebben we niet goed uitgespeeld en NSC was in de omschakeling heel gevaarlijk. We kregen toen een kans voor open doel, die mag je niet missen,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach John Kamphuis van NSC Nijkerk zag dat zijn ploeg het een stuk beter deed dan in de voorgaande duels. “In de eerste helft hebben we een goal weggegeven. Daarna zijn we er voetballend beter in gekomen en kregen we kansen, maar als je de hele wedstrijd bekijkt dan moeten we tevreden zijn met een punt.”

Terugspeelbal

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen toen het de Zwollenaren wel heel gemakkelijk werd gemaakt. Een desastreuze terugspeelbal bij NSC belandde voor de voeten van Chris van der Meulen en de Berkum-aanvaller wist wel raad met dat cadeau: 1-0. NSC herstelde zich echter snel en al direct kwam Redouan Hazzat, na een prima aanval over diverse schijven, vrij voor keeper Jasper de Visser. De Berkum-doelman onderschepte
echter prima en behoedde zijn ploeg zo voor een al even snelle gelijkmaker. Na een half uur redde De Visser opnieuw knap toen Dean Lourensz vrij voor zijn doel opdook en aan de andere kant verrichtte NSC-keeper Theodoros Velanas in de blessuretijd van het eerste bedrijf uitstekend werk door een leep balletje van Asse Visscher nog nét over zijn hok te tikken.

Vrije trap

De tweede helft was nog maar een minuut of vijf oud toen de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Een vrije trap van Kevin van Essen draaide het strafschopgebied in en daar werd Renee Troost niet voldoende in de weg gelegd om te voorkomen dat hij de 1-1 binnen kon koppen. Berkum zette vervolgens aan en dat leidde ook tot kansen, maar Visscher kopte net naast en na een uur miste Frank van der Burg bij een omhaal net de precisie. Een kwartier voor tijd was Van der Burg nog veel dichter bij een treffer toen hij voor een open NSC-doel hoog over schoot.

Vijf minuten voor tijd kroop Berkum, dat achterin steeds meer ruimte liet, door het oog van de naald toen keeper De Visser een enorme kans van Anass Ghaddari onschadelijk maakte. In de slotminuut verrichte NSC-sluitpost Velanas een soortgelijke prestatie door een hard afstandsschot van Ivar Nijboer uit de hoek te boksen en zo draaide het duel op een terechte remise uit. Door deze puntendeling zijn Berkum en NSC op een 13 e en 14 e plaats blijven staan en blijft het dus spannend in de gevarenzone van de Hoofdklasse B.

Berkum-NSC Nijkerk, 6 november 2021

Eindstand: 1-1 (1-0)
Scheidsrechter: Steve Oosterkamp
Doelpunten: 3. Chris van der Meulen (1-0), 51. Renee Troost (1-1)
Gele kaart: Hoessein Jabir (NSC Nijkerk)
Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Hermen Dam
(71. Bas van Wijnen), Björn Bakker, Roy van der Stouwe (46. Robert Schonewille), Marc van der Meulen, Ivar
Nijboer, Chris van der Meulen, Asse Visscher (65. Julian de Ruiter)
Opstelling NSC Nijkerk: Theodoros Velanas, Rik Doppenberg, Hoessein Jabir, Dean Lourensz (72. Mohammed
Ajlach), Redouan Hazzat, Kevin van Essen (89. Eyup Terlemez), Timo Schefczyk, Yannick Cornelisz (89. Eryk
Krawczyk), Anass Ghadari, Steven van Zanten, Renee Troost

Gerelateerde artikelen

Back to top button