Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum voor topper naar Excelsior ‘31

Zwolle – Berkum, de verrassende koploper in de Hoofdklasse B, speelt zaterdag uit bij Excelsior ’31 dat de tweede plek op de ranglijst bezet. De Zwollenaren kunnen dus hun borst natmaken voor hun eerste echte topduel in deze competitie.
“Excelsior heeft een goede en ervaren ploeg, dus het wordt lastig,” verwacht Berkum-middenvelder Hoeseb Yakob. “Onze seizoenstart heeft ons zelfvertrouwen gegeven, dus ik verwacht een mooie wedstrijd tussen twee teams die écht willen voetballen.”

Topscorer

Excelsior eindigde vorig seizoen als vijfde. Hoewel de ploeg van trainer Peter Wesselink geen moment in gevaar kwam kon men zich ook niet echt mengen in de strijd om de bovenste plaatsen, en dat zal velen bij de ambitieuze Rijssense club toch wat zijn tegengevallen. Wél had Excelsior de topscorer van de Hoofdklasse B in huis, want Hielke Penterman wist vorig seizoen liefst 24 goals op zijn naam te brengen.

In het nieuwe seizoen gingen de Tukkers voortvarend van start, want in vier van de vijf gespeelde duels was Excelsior de sterkste. Alleen bij AZSV werd met 1-0 verloren, maar daarna pakten de Rijssenaren de draad weer op en afgelopen zaterdag won Excelsior met 1-2 bij Urk. In die wedstrijd kwamen de Tukkers na bijna een half uur op 0-1, toen voormalig Berkum-speler Boy Boeloerditi een vrije trap binnen schoot en vlak daarna benutte Penterman een penalty: 0-2. In de tweede helft ging Urk op jacht naar de aansluiting, maar de 1-2 viel pas enkele minuten voor tijd en dat was veel te laat om Excelsior nog in de problemen te brengen. “Een verdiende overwinning. We stonden goed in de organisatie en hebben niets weggegeven,” analyseerde coach Wesselink.

Na 40 seconden achter

Promovendus Berkum heeft een geweldige serie neergezet met 13 punten uit vijf duels. Vorige week werd CSV Apeldoorn op een 5-2 nederlaag getrakteerd, al zag het daar eerst zeker niet naar uit. Berkum kwam al na 40 seconden achter en zwijnde vlak daarna opzichtig. Toen Chris van der Meulen in de 13e minuut een verdedigingsfout bij CSV afstrafte en voor 1-1 zorgde was het echter ineens gedaan met de bezoekers. Even later kopte Jordi Lemmens de 2-1 binnen en in het tweede bedrijf liep Berkum verder uit door Marc van der Meulen en Johnsen Bacuna, die een penalty benutte. CSV kwam nog even terug maar vijf minuten voor tijd zette aanvoerder Marc van der Meulen met zijn tweede doelpunt van de middag de 5-2 eindstand op het scorebord. Daarmee bleef Berkum koploper maar de voorsprong op Excelsior bedraagt slechts één puntje en de Rijssenaren zullen voor eigen publiek alles geven om die positie over te nemen.
De topwedstrijd Excelsior ’31-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Shona Shukrula uit Alkmaar, die op Sportpark De Koerbelt aan de Arend Baanstraat in Rijssen om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button