Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum thuis tegen stroef DHSC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen DHSC, dat lang meedeed om de prijzen maar de laatste weken met een haperende machine lijkt te kampen. De Utrechters hebben een sterk team maar haalden uit de laatste vier duels slechts één punt. Berkum pakte de laatste weken kostbare zeges, maar is nog allerminst veilig in de 4e Divisie B.

“Wij spelen zeker nog ergens voor, dus we moeten er hélemaal voor gaan, met de kop naar voren! De laatste weken voetballen we prima, maar we moeten wél de kansen benutten,” weet Johnsen Bacuna. De na een zware blessure teruggekeerde Berkum-spits bekroonde zijn rentree in de afgelopen twee duels met evenveel goals. “Ik ben supergretig, want ik heb veel te lang toe moeten kijken.”

‘Heilig doel’

DHSC, waar ex-international Wesley Sneijder en zijn familie een prominente rol spelen, maakte er nooit een geheim van dat promotie dit seizoen een min of meer ‘heilig doel’ is. Na een 0-4 nederlaag tegen koploper Eemdijk kostte dat Rick Testa La Muta eind november zijn kop als DHSC-trainer. Onder leiding van opvolger Tarik Divarci werd er aanvankelijk goed gepresteerd, maar de laatste weken ging het nogal eens mis. Na een ontluisterende 5-1 zeperd bij Huizen volgde weliswaar een 1-1 remise tegen DETO, maar daarna gingen de Utrechters weer twee keer onderuit. CSV Apeldoorn was met 2-0 te sterk en afgelopen week ging DHSC in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Swift. De ploeg van trainer Divarci staat nu op de vijfde plaats en hoewel de verschillen onder koploper Eemdijk heel klein zijn, is de titel onderhand uit zicht verdwenen en lijkt ook een periodetitel nog ver weg.

Concurrenten geklopt

Berkum doet het de laatste weken goed en lijkt nu toch wat uit de onderste regionen van de ranglijst weg te kruipen. Nadat de ploeg van trainer Arno Hoekstra een punt pakte via een 1-1 gelijkspel bij middenmoter WV-HEDW werden twee directe concurrenten geklopt. Op eigen terrein werd streekgenoot Olde Veste met 3-0 verslagen en vorige week won Berkum bij Flevo Boys met 0-2, door goals van Lars Miedema en Johnsen Bacuna. Tussendoor plaatsten de Zwollenaren zich óók nog voor de kwartfinale van de Districtsbeker Oost, door bij Voorwaarts Twello een snelle 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 uitzege.

Het geloof in eigen kunnen bij Berkum is door die mooie serie en de leeg stromende ziekenboeg duidelijk gegroeid. De Zwolse ploeg heeft bovendien nog wel wat goed te maken ten opzichte van het in oktober gespeelde uitduel bij DHSC. Ondanks een goede tweede helft en de nodige kansen ging Berkum daar onnodig en schlemielig met 1-0 onderuit. Tijd voor revanche dus, ook omdat de Zwollenaren op de 11e plaats van de ranglijst de punten zeker nog nodig hebben.
De wedstrijd Berkum-DHSC wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Xander Stoffer uit Rotterdam, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button