Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum te sterk voor SDC Putten

Zwolle – Berkum heeft bij SDC Putten redelijk gemakkelijk met 2-4 gewonnen en is daardoor vrijwel zeker van nog een seizoen hoofdklassevoetbal. De thuisploeg begon sterk en nam snel een voorsprong, maar zakte in toen een kwartiertje later de gelijkmaker viel en een sterk spelend Berkum deelde in de hele verdere wedstrijd de lakens uit.

“Ik baalde dat we zo vroeg achter kwamen, maar na de 1-1 konden wij spelen zoals we wilden,” constateerde Berkum-trainer Raymond Schuurman. “We hebben daarna heel veel kansen gehad, maar daar haalden we te weinig rendement uit. Eigenlijk is dat het euvel van het hele seizoen, maar we hebben hier dik verdiend gewonnen.”

Rush

Het begin was overduidelijk voor SDC Putten, al was Björn Bakker kort na de aftrap dicht bij een goal voor de bezoekers. Zijn inzet vloog echter over en direct daarna sloeg de thuisclub toe. Linksbuiten Wilbert Thomassen werd veel te weinig in de weg gelegd, waardoor hij een lange rush kon besluiten met een voorzet die bij de tweede paal van het Berkum-doel binnen werd gewerkt door Rob Knul: 1-0.

De Zwollenaren leken een zware middag te krijgen, want in het eerste kwartier was het fellere SDC Putten duidelijk de bovenliggende ploeg. Die dadendrang was echter opgebrand toen Berkum-middenvelder Jason Huisman in balbezit kwam, knap doorzette en de 1-1 achter de Puttense doelman Martin van Barneveld prikte. De bezoekers namen daarna de regie over en hadden pech toen een harde knal van linksbuiten Michel van Aggele op de paal ging.

De Zwolse vleugelspits vloog enkele minuten later het Puttense strafschopgebied binnen en werd daarbij gevloerd door Vincent ter Burg: penalty. Aanvoerder Marc van der Meulen had daarna geen moeite om keeper Van Barneveld met een strak genomen strafschop kansloos te laten: 1-2.

Onmachtig

Na rust was Berkum heer en meester tegen een onmachtig SDC Putten, al duurde het lang voordat de Zwollenaren verder afstand namen. Huisman en Jasper Bremmer lieten mogelijkheden liggen, terwijl Björn Bakker en Johnsen Bacuna er vrij voor het Puttense doel niet in slaagden om die droomkansen te verzilveren. Zo’n 10 minuten voor het slot deelden de bezoekers echter alsnog de genadeklap uit. Van Aggele, samen met Bacuna een ware plaag voor de Puttense defensie, zette prima voor en Bacuna knalde nu wél raak: 1-3.

Enkele minuten later legde Bacuna af op invaller Thom Kooke, die van afstand fraai de 1-4 binnen legde. Dat Rick van den Brink in de slotseconden de achterstand van de Veluwenaren met een afstandsschot nog tot 2-4 verkleinde telde enkel voor de statistiek.

Berkum lijkt door die verdiende winst in veilige haven te zijn aangekomen. De Zwollenaren blijven achtste in de Hoofdklasse B, maar verkleinden de achterstand op nummer zeven SDC Putten tot drie punten, terwijl de Zwollenaren een duel minder hebben gespeeld. Ook omdat vrijwel alle clubs die lager op de ranglijst staan deze speelronde punten lieten liggen deed Berkum opnieuw prima zaken.

SDC Putten-Berkum, 20 april 2019
Eindstand: 2-4 (1-2)
Scheidsrechter: Willem Kuijntjes
Doelpunten: 4. Rob Knul (1-0), 18. Jason Huisman (1-1), 39. Marc van der Meulen (1-2) (strafschop), 82. Johnsen Bacuna (1-3), 86. Thom Kooke (1-4), 90. Rick van den Brink (2-4)
Gele kaarten: Marc van der Meulen, Jasper Bremmer (Berkum), Vincent ter Burg, Rob Knul, Benjamin Huisman, Wouter de Bruin (SDC Putten)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Rico Wolven, Silvan Kersbergen (68. Thom Kooke), Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Marc van der Meulen, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Björn Bakker, Johnsen Bacuna (86. Yannick Kaluzi), Michel van Aggele (83. Jorben Nieuwenhuis)
Opstelling SDC Putten: Martin van Barneveld, Thomas Amende, Iwan Bos, Sander Duits (46. Benjamin Huisman), Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rob Knul, Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Wouter de Bruin, Wilbert Thomassen (76. Jefta van den Broek)