Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum te sterk voor Genemuiden

Foto © Rainer Fröhlich - VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 3-0 gewonnen van SC Genemuiden, waarbij de
Zwollenaren vooral na rust de bovenliggende partij waren. De bezoekers, die nogal wat
spelers misten vanwege blessures, stichtten voorin weinig gevaar en waren defensief
verrassend kwetsbaar.

“We stonden goed, al waren we in de eerste helft niet zorgvuldig en na de 2-0 werd het
rommeliger. Maar het was een goede overwinning, we zijn op de goede weg,” zag Berkum-
trainer Arno Hoekstra. Coach René van der Weij van Genemuiden was minder tevreden.
“We hebben terecht verloren. We waren niet goed aan de bal, maakten veel verkeerde
keuzes en we hadden de goals aan onszelf te wijten.”

Foto © Rainer Fröhlich –
VV Berkum

Niet dominant

Berkum kreeg enkele minuten na de aftrap al een enorme kans om de score te openen toen
Chris van der Meulen vrij voor het Genemuiden-doel kwam, maar de Zwolse spits stuitte op
doelman Jannick de Lange. De thuisclub was daarna wel wat beter maar werd in die fase
niet écht dominant en mocht van geluk spreken toen Rens van Benthem in vrije positie de
bal op de paal van het Berkum-doel mikte.

Na rust deelde Berkum echter al snel een gevoelige tik uit. Frank van der Burg, die zowel
verdedigend als opbouwend een sterke wedstrijd speelde, zette uitstekend door op rechts en
bediende Ivar Nijboer. De Zwolse middenvelder, na het duel uitgeroepen tot ‘man of the
match’, bedacht zich geen moment en stuurde de bal met een fraaie curve in het doel: 1-0.
Nog geen tien minuten later ging het opnieuw mis bij de bezoekers. Doelman De Lange,
normaliter reservekeeper, gleed met de bal in zijn handen net buiten zijn strafschopgebied
en dat betekende een gele kaart én een vrije trap. Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis
belastte zich met het voltrekken van dat vonnis en stuurde de bal vakkundig langs het
Genemuiden-muurtje voor de 2-0.

VV Berkum

Driedubbele wissel

Aan de andere kant moest Berkum-keeper Huib Veurink in actie komen bij een
afstandsschot van Van Benthem, maar verder hoefde de Zwolse sluitpost niet bar veel werk
te verrichten. Genemuiden-trainer Van der Weij probeerde zijn ploeg na iets meer dan een
uur aanvallender impulsen te geven door een driedubbele wissel, maar ook bij het
slotoffensief strandde de bal keer op keer in de Zwolse verdediging. Een kwartier voor tijd
ontsnapte Genemuiden aan een grotere achterstand toen een schot van Van Marle via de lat
over vloog maar in de slotminuut ging het opnieuw akelig mis bij de bezoekers. De
ongelukkig opererende doelman De Lange kreeg een hoge bal niet onder controle en liet los,
waarna Van Marle er als de kippen bij was om de 3-0 binnen te leggen.
Door deze verdiende overwinning blijft Berkum op de tweede plaats staan in de Hoofdklasse
B en de ploeg van trainer Hoekstra is dus bezig met een sterke opening van het seizoen.

Berkum-SC Genemuiden, 26 september 2020
Eindstand: 3-0 (0-0)
Scheidsrechter: Jelle Besselsen
Doelpunten: 50. Ivar Nijboer (1-0), 59. Jorben Nieuwenhuis (2-0), 90. Jonathan van Marle (3-0)
Gele kaarten: Frank van der Burg, Robert Schonewille, Björn Bakker (Berkum), Sijmon Eenkhoorn, Jannick de
Lange (Genemuiden)
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Jorben
Nieuwenhuis, Ivar Nijboer (77. Jason Huisman), Björn Bakker, Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Johnsen
Bacuna, Chris van der Meulen (83. Julian de Ruiter)
Opstelling Genemuiden: Jannick de Lange, Nick Buitink (66. Martijn van der Laan), Jur van Dalfsen, Matthias
Breman, Arend van de Wetering, Ramon Beens (66. Bart Jan Brouwer), Kay Velda, Ryan van Lente (66. Brian