Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum te sterk voor DUNO

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van DUNO. De Zwollenaren sloegen op de juiste momenten toe en hoewel DUNO in het nog prille seizoen voor Berkum de best voetballende tegenstander tot nu toe was kwamen de bezoekers net tekort als het er op aankwam.

“We hebben vooral in de eerste helft fantastisch gespeeld met veel beweging en veel mogelijkheden,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Maar daarna hebben we geweldig geknokt toen we het moeilijker kregen en het goed opgepikt. DUNO heeft een prima ploeg, maar daar zijn we goed mee omgegaan.” Coach Lodewijk de Kruif van DUNO zag ook dat zijn ploeg het voor rust moeilijk had. “Wij misten de agressiviteit en pressie die Berkum wél had. In de tweede helft konden we even aanspraak maken op de gelijkmaker, maar over 90 minuten gezien was het niet genoeg om Berkum te verslaan.”

Offensief

Berkum startte met een fel offensief, al leverde dat vooralsnog niet meer op dan corners en geblokte schoten. DUNO-keeper Ruben te Witt greep goed in bij doelpogingen van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen en het duurde tot de 36e minuut voor de Doorwerthse doelman werd geklopt. Berkum-back Jeroen van Brummen bereikte Bacuna met een dieptepass en toen die zich vrij goochelde en voorzette kon de instormende Ruud Wellenberg uithalen voor de 1-0. Een minuut later kwam Bacuna, na een voorzet van Chris van der Meulen, voor de doellijn centimeters tekort om voor de tweede Berkum-treffer te zorgen maar vlak voor rust kwam de thuisclub goed weg. Roy Talsma ontsnapte aan zijn bewaking en heel Berkum haalde opgelucht adem toen de inzet van de gevaarlijke DUNO-spits in het zijnet belandde.

Efficiënt

Na rust voerden de gasten de druk flink op en leek het een kwestie van tijd voordat het uitstekend combinerende DUNO langszij zou komen. Berkum bleef echter op de been en sloeg vervolgens uiterst efficiënt toe. Bacuna veroverde in de 72e minuut op het middenveld de bal en speelde Chris van der Meulen aan, die na een snelle uitbraak de 2-0 binnen tikte. Tien minuten bleef de DUNO-defensie staan omdat Bacuna buitenspel stond, maar zag Chris van der Meulen over het hoofd die vervolgens efficiënt afmaakte en de 3-0 op het scorebord zette.

DUNO bleef goed voetballen, maar verder dan een eretreffer in de 87e minuut van Carlos dos Santos kwamen de Doorwerthers niet. Een smetje op de verder sportieve wedstrijd was wel dat beide ploegen de eindstreep met 10 man haalden. Bij Berkum moest Mehran Ali Pour Asli na twee gele kaarten voortijdig naar de kant en DUNO-verdediger Jesse Korn kreeg diep in blessuretijd een directe rode kaart toen hij de doorgebroken Bacuna onreglementair van een vierde Berkum-treffer weerhield.

Door deze derde winst op rij is Berkum nu samen met SVZW gedeeld koploper in de 1e Klasse D. Over een week volgt voor de Zwollenaren de altijd lastige uitwedstrijd bij streekgenoot Go-Ahead Kampen, dat vandaag met 2-1 onderuit ging bij Nunspeet.

Berkum – Duno   3-1 (1-0)

Scheidsrechter: Frans Assink
Doelpunten: 36. Ruud Wellenberg (1-0), 72. Chris van der Meulen (2-0), 82. Chris van der Meulen (3-0), 87. Carlos Dos Santos (3-1)
Gele kaarten: Purrel Fränkel, Anass Aamri (DUNO)
Rode kaarten: Jesse Korn (DUNO), Mehran Ali Pour Asli (Berkum, 2x geel)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen (88. Dennis Horstman), Johnsen Bacuna

Opstelling DUNO: Ruben te Witt, Joost Ebergen, Purrel Fränkel, Renzo van Duren, Carlos dos Santos, Jesse Korn, Hans Cooke (73. Faisal Kaouass), Anass Aamri (86. Ted Heijckmann), Roy Talsma (76. Shapoul Ali), Ryan Bouwmeester, Rick Timmer