SportVoetbal

Berkum strandt tegen CSV met 1-1

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 1-1 gelijkgespeeld tegen CSV Apeldoorn en daar deed de thuisclub zichzelf tekort mee. De Zwollenaren lieten een wagonlading aan kansen liggen en mochten, nadat ze in de tweede helft op achterstand kwamen, uiteindelijk nog blij zijn dat in ieder geval de gelijkmaker kon worden gescoord.

“We hadden de kansen eerder moeten benutten,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast. “Er worden bij ons voorin nog te veel ‘sociale ballen’ gegeven. Dan wordt er breed gelegd in plaats van zelf te schieten.” CSV-coach Jeroen Burghout was tevreden met het behaalde punt. “Berkum heeft ons in de eerste helft in leven gehouden, maar na rust kwamen wij beter in de wedstrijd. Het is jammer dat we de voorsprong niet vast konden houden, maar dat lag aan de kwaliteit van Berkum.”

Op de lat

Berkum nam vrijwel direct het heft in handen en was al in de openingsfase dicht bij een voorsprong door kansen van Yannick Kaluzi en Johnsen Bacuna. Na een minuut of 20 leek het de Zwollenaren toch te gaan lukken maar uit een moeilijke hoek schoot Chris van der Meulen hard op de lat van het Apeldoornse doel. Aan de andere kant moest Berkum-keeper Dominic van Hoof in actie komen bij een kopbal van CSV-spits Sander Krijns, die het de Zwolse defensie de hele middag bijzonder lastig maakte.

Na rust volgden er al direct weer enkele kansen voor de thuisclub, maar ook nu wisten de Zwollenaren dat niet af te maken. Na bijna een uur liet CSV zien hoe het wél moest, toen Krijns met een lange peer naar voren aan het werk werd gezet. De Apeldoornse spits nam de bal goed mee en vuurde direct in de bovenhoek: 0-1.

Offensieve wissel

Dat was een flinke ontgoocheling voor Berkum, dat de organisatie in de ploeg even kwijt leek te zijn, maar na een offensieve wissel door trainer Schuurman hervond de thuisclub zich. In de 69e minuut leverde de weer sterk spelende middenvelder Björn Bakker uitstekend voorbereidend werk, waarna hij Kaluzi in stelling bracht. Die schermde de bal goed af en vuurde uit de draai voor de verdiende 1-1.

Bij CSV gingen Fedde Timmer en Maarten Boeve vervolgens wat te slordig om met de mogelijkheden. De Apeldoorners mochten hun uitblinkende keeper Patrick Jansen in de slotfase echter dankbaar zijn toen hij een miraculeuze redding uit de kast haalde bij een inzet van Bakker. Daarmee redde hij een punt, dat door de bezoekers werd gevierd alsof de volle buit binnen was gehaald. Doordat ook de concurrentie punten liet liggen staat Berkum na deze remise op een derde plek in de Hoofdklasse B met vier punten, evenveel als de nummers één en twee DUNO en AZSV, al is de stand na slechts twee duels nu al wat vertekend.

Eindstand: 1-1 (0-0)

Scheidsrechter: Preston Henshuijs

Doelpunten: 57. Sander Krijns (0-1), 69. Yannick Kaluzi (1-1)

Gele kaarten: Yoram Zandvliet (Berkum), Yorik Meijer, Fedde Timmer (CSV Apeldoorn)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Patrick van der Veen (66. Michel van Aggele), Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis (87. Yoram Zandvliet), Jason Huisman, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Yannick Kaluzi

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Maarten Boeve, Mike Peters, Sander Krijns (88. Bruce Schotman), Steven van Es, Jesse Hartgers, Sefa Yildirim (46. Jesse Perdon), Yorik Meijer, Jamarro Diks (60. Fedde Timmer), Maikel Lange

Verslag: Theo Kölker
Foto’s: Rainer Fröhlich