SportVoetbal

Berkum kan stijgen op ranglijst bij winst op NSC

Voor Berkum staat er zaterdag een inhaalwedstrijd bij NSC Nijkerk op het menu, maar het is de vraag of dat eerder al in december afgelaste duel nu wél kan worden gespeeld. Mocht het doorgaan, dan moeten de Zwollenaren op een lastig te bespelen veld afrekenen met een tegenstander die de punten heel hard nodig heeft.
“Als we kunnen spelen zal het door de omstandigheden zeker niet gemakkelijk worden,” verwacht Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “NSC zal ons het spel willen laten maken en kan dan zelf best gevaarlijk zijn. Maar afgelopen zaterdag hebben wij laten zien waar we toe in staat zijn, die lijn moeten we doortrekken.”

Gevarenzone

NSC is vorig jaar maar nét aan de nacompetitie ontsnapt en heeft het ook dit seizoen moeilijk, want de ploeg van trainer John Kamphuis verkeert al bijna de hele jaargang in de gevarenzone. In december leek met een paar aardige resultaten herstel nabij, maar in het laatste duel vóór de winterstop kreeg NSC bij Staphorst met 6-0 een geweldig pak rammel. De competitie werd daarna hervat met een belangrijke 2-1 winst tegen directe concurrent Zuidvogels, maar een week later volgde een nieuwe teleurstelling. NSC ging toen met 3-0 onderuit en dat was pijnlijk genoeg in de derby bij Sparta Nijkerk. NSC stond vanaf de aftrap onder druk en kwam volgens eigen zeggen op alle fronten tekort. NSC kwam na een half uur achter toen de bal via een eigen verdediger binnen vloog en zelfs toen Sparta met 10 man kwam te staan waren de bezoekers de onderliggende ploeg. Na slecht verdedigen werd het na rust 2-0 en toen Sparta een kwartier voor tijd via een penalty op 3-0 kwam was het pleit beslecht. Omdat de wedstrijd van afgelopen zaterdag werd afgelast bleef NSC één na laatste in de Hoofdklasse B en is degradatiegevaar dus nog lang niet afgewend.

Nummer twee aan kant gezet

Berkum heeft, na een veel te lange slechte serie, de laatste weken weer wat in de zeilen. Na een 1-2 winst bij CSV Apeldoorn werd afgelopen zaterdag Excelsior ’31, tot dat moment gedeeld tweede, met liefst 4-1 aan de kant gezet. Berkum boog een snelle achterstand om toen Chris van der Meulen na een half uurtje twee keer direct achter elkaar scoorde. Na rust kreeg Excelsior een penalty tegen, die werd benut door Marc van der Meulen, en toen de Tukkers bovendien door een rode kaart in ondertal verder moesten was het gedaan met de tegenstand. De bezoekers mochten uiteindelijk niet mopperen dat het, na een goal van invaller Jeroen van Brummen in de slotfase, bij een 4-1 zege voor de thuisclub bleef.

De Zwollenaren stegen door die winst weer een plaatsje naar de vijfde plek in de Hoofdklasse B. Een overwinning bij NSC kan verdere stappen omhoog betekenen, ook omdat diverse directe concurrenten van Berkum zaterdag tegen elkaar uit zullen komen. De wedstrijd NSC Nijkerk-Berkum staat onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk die, als de omstandigheden op Sportpark De NSC Burcht aan de Luxoolseweg het toelaten, om 14.30 uur af laat trappen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button