Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Berkum start beroerd tegen PKC

Berkum heeft de eerste nacompetitiewedstrijd tegen PKC ’83 ontluisterend maar verdiend met 0-3 verloren en heeft nu enkel nog een theoretische kans op promotie naar de hoofdklasse. De Zwollenaren hielpen de bezoekers met forse fouten in het zadel en kwamen daarna collectief tekort om aanspraak te maken op de winst.

“Waardeloos. Dit was een goede afspiegeling van het hele seizoen: er niet staan op het moment dat het moet,” was de pijnlijke constatering van Berkum-coach Willem Brouwer. “Vooral onze eerste tegengoal was een weggevertje. Dat zorgde er voor dat PKC in een zetel kwam en daar zijn ze slim mee omgegaan.” PKC-trainer Bennie de Jong was vanzelfsprekend meer dan tevreden over zijn ploeg. “We hebben hier een prima teamprestatie neergezet. De eerste klap is een daalder waard, dus ik ben een tevreden mens,” aldus de Groningse oefenmeester.

Lobje

Berkum was voor rust voetballend niet eens de mindere maar liep toch al snel achter de feiten aan. Na vijf minuten werd er in de Zwolse defensie slecht teruggespeeld en toen keeper Bram Muis bleef staan kwam Wesley Walstra tussenbeide. Zijn slimme lobje over de Berkum-sluitpost betekende de snelle 0-1 en dat was een flinke streep door de rekening van de thuisclub. De Zwollenaren zetten daarna wel meer druk en kregen ook vier of vijf kansen op de gelijkmaker, maar waren niet efficiënt en koelbloedig genoeg in de afwerking. Zo kon Youp Kok een aantal mogelijkheden niet verzilveren en ook Chris van der Meulen kwam, na een fraaie steekpass van Sean Morris, net tekort om Berkum langszij te brengen. Aan de andere kant bleef PKC gevaarlijk met uitvallen, waarbij de communicatie en het samenspel in de Zwolse verdediging behoorlijk wat te wensen overliet.

Vergeefs

Na de hervatting was het aan het spel van de thuisclub nauwelijks meer te zien dat hier een ploeg streed om terugkeer naar de hoofdklasse. PKC verdedigde compact en efficiënt en daar kwamen de vergeefs zwoegende Berkum-spitsen niet meer door. Na een uur sloegen de Groningers weer toe, toen Michel Boonstra zijn tegenstander uitspeelde en de vrij voor het doel staande Jordy Striedelmeyer bereikte. De PKC-spits maakte het karwei onberispelijk af, zodat zijn ploeg het duel met een 0-2 voorsprong en een sterke verdediging bekeken uit kon gaan spelen. Een kwartier later viel de wedstrijd in het slot toen Walstra met een lange bal de diepte in werd gestuurd en hij de 0-3 binnen schoot. Tekenend voor het wedstrijdbeeld was dat zelfs de grootste kans op een ‘eretreffer’ voor Berkum in de slotfase om zeep werd geholpen. Toen Youp Kok vijf minuten voor tijd in het Groningse strafschopgebied omver werd gelopen kreeg Berkum een penalty, maar Jaouad Akloud schoot die tegen keeper Ben Meedendorp op.

 

Berkum speelt nu op 23 mei het tweede duel in de play-offs uit bij Staphorst, dat vorige week tot de nacompetitie is veroordeeld door als nummer 12 te eindigen in de Hoofdklasse C. Slechts een wonder kan de vorig jaar gedegradeerde Zwollenaren nog terug in die klasse brengen, terwijl PKC nu ineens goede papieren heeft. “We zijn geen underdog meer, maar Staphorst blijft de topfavoriet,” temperde PKC-trainer De Jong het optimisme bij zijn ploeg en de Groningse supporters alvast.

 

Berkum-PKC ‘83, 16 mei 2015 (1e wedstrijd nacompetitie)
Scheidsrechter: Jeen Boringa
Eindstand: 0-3 (0-1)
Doelpunten: 6. Wesley Walstra (0-1), 61. Jordy Striedelmeyer (0-2), 76 Wesley Walstra (0-3)
Gele kaart: Razi Kanseyo (Berkum)
Opstelling Berkum: Bram Muis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Sean Morris, Ruud Wellenberg (81. Arjan Kolk), Chris van der Meulen, William Potkamp, Ricardo Kuijer (54. Jaouad Akloud), Youp Kok
Opstelling PKC ‘83: Ben Meedendorp, Rafael Tuankotta (90+2. Robert Groninger), Erdem Yeni, Sallie Frank, Peter van der Slot, Wesley Walstra (82. Geadly Salomé), Charlie Ton (43. Martijn Kamps), Husseyin Kurt, Jeffrey Noordveld, Jordy Striedelmeyer, Michel Boonstra

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren