Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum sneuvelt na penalty’s tegen Olde Veste

Zwolle – Berkum 1 is in het Steenwijker Toren Toernooi als tweede geëindigd omdat gastheer Olde Veste de beslissende strafschoppenreeks beter nam. De Zwollenaren bleken defensief te kwetsbaar en waren voorin niet efficiënt genoeg, maar toonden wél karakter door een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-2 eindstand.

Berkum begon goed en had in de eerste 20 minuten veruit het meeste balbezit, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra wist daar veel te weinig mee te doen. Olde Veste kwam er daarna beter in en in de 25e minuut leidde dat tot succes. Bij een uitval over links legde Jeffrey Dijkstra zijn tegenstander in de luren en de pijlsnelle Steenwijker vleugelspits schoot daarna hard in de bovenhoek: 1-0.

Verdubbelde marge

Slechts twee minuten later verdubbelde Olde Veste de marge en weer ging de Berkum-defensie daarbij niet vrijuit. Na onnodig balverlies op het middenveld vloog Dijkstra er opnieuw vandoor en knalde hij de 2-0 achter Berkum-keeper Huib Veurink. Berkum slaagde er pas kort voor rust in om wat terug te doen. Nadat een Zwolse aanval al afgeslagen leek kwam de bal op links bij Ivar Nijboer, die van afstand knap uithaalde voor de 2-1. Berkum ontsnapte op slag van rust echter aan een grotere achterstand toen de paal van het Zwolse doel redding bracht.

Langszij

Na rust kroop Berkum opnieuw door het oog van de naald toen een Steenwijker inzet in de 65e minuut via de lat over het Berkum-doel vloog, maar een minuut of 10 voor het slot kwamen de Zwollenaren zelfs langszij. Met een knappe actie speelde Berkum-linksback Alex van Hoesel een aantal tegenstanders uit en zijn voorzet werd goed afgerond door invaller Twan Knul, die de 2-2 binnen kopte. De betere kansen waren daarna echter weer voor Olde Veste, dat opnieuw pech had toen een hard schot van Brian van der Zweerde op de paal ketste.

Het duel eindigde zo in een gelijkspel, waardoor een penaltyreeks nodig was om de toernooiwinnaar aan te wijzen. In die strafschoppenserie onderscheidde Olde Veste-doelman Tom Holleboom zich door twee Berkum-penalty’s te stoppen. Olde Veste maakte vanaf 11 meter geen fouten en ging zo met de eindzege en de Steenwijker Toren Cup strijken. Gezien de kansen in de wedstrijd was dat verdiend en dus is er voor Berkum nog wel wat werk aan de winkel voordat de competitie start!

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren