KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum sneuvelt in extra tijd tegen Eemdijk

Zwolle – Berkum is in eigen huis wéér in blessuretijd de bietenbrug opgegaan door een 1-2
verlies tegen een goed voetballend Eemdijk. De Zwollenaren kwamen in de slotfase
langszij, en kregen zelfs kansen op meer, maar kregen het deksel op de neus.

“Eemdijk voetbalde wat makkelijker, maar in de laatste 20 minuten had ik echt het
idee dat er voor ons wat te halen viel,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Wéér een
thuisnederlaag in de extra tijd, maar als je alles of niets speelt kan dat gebeuren.”

Via de lat over

Eemdijk kwam goed uit de startblokken en zette Berkum direct onder druk, waarbij de
bal al in de derde minuut na een corner via de lat over het Zwolse doel ging. Na een
kwartier kwam Berkum er wel wat beter in maar ook toen hadden de bezoekers het
betere spel en beperkten de tegenstoten van Berkum zich veelal tot afstandsschoten
die over of naast gingen.

Krap 10 minuten na de hervatting nam het beter combinerende Eemdijk afstand toen
Argjend Selimi de bal in het strafschopgebied slingerde en Michel Goossensen op de
goede plek stond om de 0-1 binnen te koppen. Er volgden meer kansen voor de
ploeg uit Bunschoten, maar Berkum-keeper Huib Veurink stond op de goede plek na
een vrije trap van Jesper van Dalen en bij een inzet van invaller Khalid Kada lag de
lat van het Zwolse doel in de weg.

Deceptie

Berkum gooide in de slotfase alles op de aanval en dat had enkele minuten voor tijd
succes, toen Martijn Brakke uit een corner van dichtbij de 1-1 binnen kon werken. Er
leek daarna zelfs meer in te zitten voor de Zwollenaren, maar in blessuretijd volgde
de deceptie. Kada kwam voor het Zwolse doel in balbezit en aarzelde geen moment
om verwoestend uit te halen: 1-2.

Daarmee eindigde ook het tweede thuisduel voor Berkum in een teleurstellende
nederlaag, die in beide gevallen in de extra tijd tot stand kwam. De ploeg van trainer
Hoekstra bleef zo hekkensluiter in de 4 e Divisie B, na een seizoenstart waarin de
gifbeker voor de Zwollenaren nog niet snel leeg is gebleken.

Berkum-Eemdijk, 17 september 2022

Eindstand: 1-2 (0-0)

Scheidsrechter: Bryan Huizinga

Doelpunten: 55. Michel Goossensen (0-1), 87. Martijn Brakke (1-1), 90+5. Khalid Kada (1-2)

Gele kaarten: Frank van der Burg, Robert Talens (Berkum), Jasper Beekhuis, Jesper van Dalen, Tim
Koelewijn, Sjohn van Gulik (Eemdijk)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman (64. Alex van Hoesel),
Robert Talens (80. Twan Knul), Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Ivar Nijboer, Mike van
Ekeren (64. Björn Bakker), Martijn Brakke, Giorney Rojer, Johnsen Bacuna

Opstelling Eemdijk: Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Dennis Hollart, Sjohn van
Gulik (90+1. Franslyn Nsingi), Jesper van Dalen, Jasper Beekhuis, Yannick Bouw (77. Tim Koelewijn),
Argjend Selimi (70. Khalid Kada), Jeffrey van den Dikkenberg, Michel Goossensen (90+1. Justin