KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum-selectie krijgt verder vorm

Zwolle – De eerste selectie van VV Berkum voor komend seizoen heeft verder vorm gekregen doordat opnieuw een flink aantal spelers heeft toegezegd ook in 2021-2022 voor de Zwolse hoofdklasser uit te zullen komen.

De verdedigers Hermen Dam, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis en Frank van der Burg, middenvelders Björn Bakker, Robert Schonewille en Ivar Nijboer en aanvaller Johnsen Bacuna hebben allen voor één jaar bijgetekend. Keeper Huib Veurink deed dat zelfs voor twee jaar en aan de selectie is ook doelman Jasper de Visser toegevoegd. De Visser komt uit de eigen Berkum-jeugd en is dus een nieuweling in de hoofdselectie.

Eerder werd al bekend dat de ‘clubiconen’ Chris en Marc van der Meulen ook volgend seizoen weer deel zullen uitmaken van de Berkum-hoofdmacht. De middenvelders Bas van Wijnen en Roy van der Stouwe, verdediger Rik Ngimbi en de aanvallers Assche Visscher en Julian de Ruiter hadden eerder al een meerjarige verbintenis getekend en blijven dus bij de eerste selectie.

Deze week werd ook bekend dat, na liefst negen jaar een zeer waardevolle kracht bij Berkum te zijn geweest, verdediger en middenvelder Jason Huisman na dit seizoen vertrekt bij de Zwollenaren. Ook Jonathan van Marle, die twee seizoenen voor Berkum speelde, stapt op. De spits uit Kampen, die eerder voor WHC en KHC speelde, zal in 2021-2022 uitkomen voor tweedeklasser IJVV uit IJsselmuiden.

De hoofdmacht van Berkum zal komend seizoen weer onder de technische leiding staan van de succesvolle hoofdtrainer Arno Hoekstra. De Friese oefenmeester tekende eerder al voor twee jaar bij tot medio 2022.

Gerelateerde artikelen

Back to top button