SportVoetbal

Berkum pakt magere winst bij Zutphen

Zwolle – Berkum heeft bij FC Zutphen met 1-2 gewonnen, maar liet daarbij een enorm aantal kansen liggen. Omdat de concurrentie punten verspeelde betekende de krappe winst wél dat Berkum weer wat afstand heeft genomen aan de top van de 1e Klasse D.

“Wij waren de baas, maar we hebben het ons zelf veel te moeilijk gemaakt,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Bij de rust hadden we al met drie of vier doelpunten meer voor moeten staan, en ook daarna kregen we nog kansen.”

Aangepaste basis

Berkum begon door blessures en een schorsing met een flink aangepaste basis maar zette, met de straffe wind in de rug, direct druk op de thuisclub. Zutphen-keeper Marijn Sangers moest al na enkele minuten handelend optreden bij een schot van Jasper Bremmer, maar moest even later alsnog capituleren door een forse fout van Radjinher Banwari. Toen de Zutphense linksback de bal knullig verspeelde kreeg Mehran Ali Pour Asli vrije doorgang naar het Zutphen-doel en dat was wel aan hem besteed: 0-1. Even later leek Chris van der Meulen de voorsprong te vergroten, maar diens hakje achter het standbeen langs was wat te frivool en de bal belandde net naast het doel.
Na een minuut of 20 kwam Zutphen langszij, toen Aldo Joaquim de bal in het centrum lepelde en de Berkum-defensie onvoldoende optrad. Dat leverde Joshua Palm een niet te missen kans op, maar van de 1-1 kon de thuisclub niet lang genieten. Drie minuten later stuiterde de bal via de lat en Zutphen-keeper Sangers net vóór de doellijn maar de daarop volgende corner werd ingekopt door Berkum-verdediger Timo ter Haar: 1-2. Berkum kreeg daarna een hele serie kansen om verder weg te lopen. Zutphen-captain Sebastian van Laar keerde echter een schot van Youp Kok op de doellijn, doelman Sangers tikte een schot van Ali Pour Asli onder de lat weg en ook de Berkum-spitsen Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen lieten een aantal riante kansen liggen.

Geen grote kansen thuisclub

Na de hervatting had Zutphen de harde wind mee, maar tot grote kansen leidde dat niet voor de thuisclub. Na een uurtje liep Jelle Macaré weliswaar dwars door de Zwolse defensie, maar voor het Berkum-doel zag hij geen kans om af te ronden. Ook een vrije trap van Zutphen-topscorer Mark Bloemendaal leverde geen probleem op voor Berkum-keeper Dominic van Hoof, die de bal over zijn doel zag zeilen. Aan de andere kant had zijn collega Sangers geluk dat een vrije trap van Frank Hoolsema op de paal ketste en Ali Pour Asli geen raad wist met de terugstuiterende bal. Nadat Berkum nog weer enkele goede mogelijkheden had laten liggen kwamen de Zwollenaren in de laatste minuut nog goed weg. Uit een corner belandde de bal op de paal van het Berkum-doel, maar de

Zwollenaren kwamen met de schrik vrij. Daarmee heeft Berkum zijn voorsprong op achtervolger WHC weer vergroot tot vier punten, het blijft dus spannend in 1D!
FC Zutphen-Berkum, 22 april 2017
Eindstand: 1-2 (1-2)
Scheidsrechter: Jelle Besselsen
Doelpunten: 9. Mehran Ali Pour Asli (0-1), 22. Joshua Palm (1-1), 25. Timo ter Haar (1-2)
Gele kaarten: Mehran Ali Pour Asli, Chris van der Meulen (Berkum), Jelle Macaré, Huib Achterkamp (FC Zutphen)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Timo ter Haar, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis (70. Thom Kooke), Jasper Bremmer, Frank Hoolsema, Mehran Ali Pour Asli, Chris van der Meulen, Youp Kok (73. Ricardo Kuijer), Johnsen Bacuna
Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Niek Bakkerweerd, Rajindher Banwari, Aldo Joaquim (73. Daniel Opoku Agyemang), Thomas Nijkamp, Mark Bloemendaal, Joshua Palm, Sebastian van Laar, Geert Bijl, Huib Achterkamp, Jelle Macaré (84. Ufuk Dulkaroglu)

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button