Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum pakt dure punten bij Flevo Boys

Zwolle – Berkum heeft zichzelf zaterdagmiddag een uitstekende dienst bewezen door in Emmeloord met 0-1 te winnen bij directe concurrent Flevo Boys. De Zwollenaren speelden de sterren niet van de hemel maar gaven de flets ogende tegenstander weinig ruimte en profiteerden na rust goed van een akelige fout in de Emmeloordse verdediging.

“We zijn verdedigender gaan spelen en dat pakte heel goed uit, zeker na onze goal hebben we niets meer weggegeven,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman tevreden vast. “We zijn over de 30-puntengrens heen en de concurrentie heeft verloren, dus voor ons is het een fantastisch weekend.” Coach Kevin Waalderbos van Flevo Boys zag dat zijn ploeg het vandaag niet had. “We hadden moeite met de strijdwijze van Berkum, dat verdedigde heel compact en goed.”

Bang

Het duurde lang voor de wedstrijd echt op gang kwam, waarbij beide ploegen bang leken om de ander in het zadel te helpen. Er waren wat mogelijkheden aan Berkum-kant voor Johnsen Bacuna en Patrick van der Veen, terwijl bij de thuisclub een inzet van Ivar Span net naast ging. Een echt grote kans viel er echter pas na iets meer dan een half uur toen de Emmeloordse spits Timon Rorije van dichtbij over knalde. Even later was er ook aan de andere kant een flinke mogelijkheid, maar de inzet van de goed spelende Berkum-back Silvan Kersbergen ging nét naast en in de extra tijd van het eerste bedrijf tikte Berkum-doelman Dominic van Hoof een afstandsschot van Madih Doufikar net onder de lat weg.

Na de hervatting was het spelbeeld niet veel anders: een compact verdedigend Berkum en een thuisclub die zeker in aanvallend opzicht geen potten kon breken. De Zwollenaren waren offensief ook niet in topvorm, maar werden na een uur spelen in het zadel geholpen door griezelig mistasten bij Flevo Boys. De kort voor rust ingevallen back Aron Strengholt speelde kort terug maar dat werd doorzien door Bacuna. De rappe Berkum-spits pikte de bal op, omspeelde keeper Rodney Rosink en schoof koelbloedig de 0-1 binnen.

Ongeïnspireerd

In het laatste halfuur trachtte Flevo Boys vanzelfsprekend de zaken nog recht te zetten maar oogde daarbij veel te lauw en ongeïnspireerd. Berkum was in de 78e minuut zelfs dicht bij een tweede goal maar een leep lobje van Bacuna, op pad gestuurd door Jasper Bremmer, stuitte via de onderkant van de lat vóór de doellijn het veld in. Flevo Boys had steeds te veel schijven nodig om aanvallend echt zaken te kunnen doen. In de blessuretijd leek Aran Nijboer na een corner voor Flevo-Boys nog het dichtst bij succes maar zijn harde inzet eindigde in de handen van de goed opgestelde Berkum-keeper Van Hoof.

Door de winst in deze ‘zespuntenwedstrijd’ is Berkum opgeschoven naar de negende plaats in de Hoofdklasse B. De Zwollenaren zijn Flevo Boys en SC Genemuiden, althans voorlopig, gepasseerd en hebben iets meer afstand genomen van de gevarenzone. Een uitstekende dag dus voor het team van coach Schuurman.

Flevo Boys-Berkum, 6 april 2019
Eindstand: 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: Marco Oosting
Doelpunt: 60. Johnsen Bacuna (0-1)
Gele kaart: Ivar Span (Flevo Boys)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Rico Wolven, Silvan Kersbergen (80. Thom Kooke), Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Marc van der Meulen, Jason Huisman, Jasper Bremmer (86. Hoeseb Yakob), Björn Bakker, Chris van der Meulen (66. Michel van Aggele), Johnsen Bacuna
Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink, Arnoud Post (46. Marc Reussing) (74. Frank Post), Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Duane Tjen-A-Kwoei (43. Aron Strengholt), Aran Nijboer, Tomas Boer, Ivar Span, Timon Rorije, Johan Tiems, Madih Doufikar

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren