Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum pakt DOS ’37 op eindstreep

Zwolle – Berkum heeft tegen DOS ’37 een moeizame 1-0 overwinning geboekt, waarbij de winnende treffer pas vlak voor het slotsignaal viel. Daarmee pakte de gespannen ogende thuisclub wél weer kostbare punten in de kampioensrace in de 1e Klasse D.

“DOS heeft het ons heel lastig gemaakt, we hadden veel moeite om openingen te vinden,” stelde Berkum-coach Arno Hoekstra vast. “Maar in dit stadium maakte het ons niet heel veel uit hoe we voetballen, áls we maar winnen.” DOS-trainer Philip Agteres zag dat zijn ploeg vooral defensief goed partij gaf. “We hebben weinig ruimte weggegeven. Berkum had niet zijn beste dag en wij speelden zonder druk. Ik was tevreden over mijn verdediging, maar niet over wat we aanvallend hebben gebracht.”

Te weinig rendement

Berkum was in het eerste bedrijf de betere partij, maar haalde daar te weinig rendement uit. Zo gingen schietkansen van Frank Hoolsema, Jason Huisman, Johnsen Bacuna en Youp Kok allemaal in rook op. DOS ’37 liet wel enkele goed lopende aanvallen zien, maar slaagde er toch niet in om Berkum-keeper Dominic van Hoof echt in de problemen te brengen. Het hachelijkste moment voor de Zwolse goal was nog toen de Berkum-doelman, gehinderd door zijn eigen mensen, een bal los moest laten maar ook daar wisten de bezoekers geen munt uit te slaan.
Na de pauze trok DOS opnieuw een hechte verdedigingsmuur op en het lukte de thuisclub heel lang niet om daar een bres in te slaan. Chris van der Meulen was kort na de hervatting met een vlammend schot weliswaar dicht bij de openingstreffer maar zag dat DOS-keeper Patrick Nitert de bal met een knappe reflex nog net onder de lat weg tikte. Daarna leek het steeds taaier te gaan lopen bij de Zwollenaren, terwijl DOS beter in de wedstrijd kwam en vrijwel niets meer weggaf.

Opluchting

Kort voor het slot van de wedstrijd leek Bacuna daar alsnog verandering in te brengen, maar de Berkum-spits mikte, na een knappe actie, van dichtbij hoog over en ruim naast. Een minuut later sloeg de thuisclub echter alsnog toe, tot grote opluchting van de steeds somber wordende achterban, en nu haalde Bacuna de trekker wél over. Een vrije trap van de sterk spelende links-back Jorben Nieuwenhuis draaide in het strafschopgebied van DOS en in een chaotische situatie stond Bacuna op de goede plek om koppend voor de bevrijdende 1-0 te zorgen.
Daarna was het nog een paar minuten ‘vrouwen en kinderen eerst’ in de Berkum-defensie, maar de Zwollenaren slaagden er in om de zwaar bevochten winst over de streep te trekken. Met nog twee wedstrijden te gaan is Berkum dus nog steeds koploper in 1D met een marge op achtervolger WHC van vier punten!

Berkum-DOS ’37  1-0 (0-0)

Scheidsrechter: Maikel van Munster
Doelpunt: 85. Johnsen Bacuna (1-0)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Timo ter Haar (67. Thom Kooke), Jordi Lemmens, Jasper Bremmer, Jason Huisman, Frank Hoolsema (77. Ricardo Kuijer), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (89. Jeroen van Brummen)

Opstelling DOS ‘37: Patrick Nitert, Jochem Oude Booijink, Dennis Boshoeve, Maarten Smit (89. Stijn Kuiper), Simon Baysoy, Stef van der Velden, Tom Hegeman, Lennard Mulderij, Wout Kikkert, Jaap Mulderij (88. Bart Knol), Stefan Huiskes (77. Marten Dasselaar)

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button