Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Berkum opent nieuwe Businessruimte

Zwolle – Zaterdagmiddag 17 september is op ludieke wijze de nieuwe Businessruimte in het tribunegebouw van Berkum geopend door René de Heer, wethouder sport, en Klaas Feenstra, directeur van de Rabobank.

Voorafgaand aan de opening konden de bezoekers en sponsoren de competitiewedstrijd tegen DUNO bekijken, deze wedstrijd werd door Berkum gewonnen met 3 – 1.  De nieuwe Businessruimte is mogelijk gemaakt door de creativiteit van de vele vrijwilligers bij Berkum en de sponsoren.

Na afloop van de presentatie voelde Harry Bouwman de trainers van beide elftallen nog even aan de tand met hun kijk op de gespeelde wedstrijd. De druk bezochte opening van de nieuwe Businessruimte werd opgeluisterd door Trio de Zaak.

Oprichting

Sinds de oprichting op 26 mei 1961 heeft VV Berkum een opmerkelijke groei doorgemaakt, van bescheiden dorpsclub uit de toenmalige plattelandsgemeente Zwollerkerspel tot een stabiele hoofdklasser in het zaterdagvoetbal. Vooral de laatste jaren is het aantal leden bijna explosief gegroeid. Bij de start kon nauwelijks één elftal op de been worden gebracht en daarna deed de club er zo’n 45 jaar over om tot 600 leden te komen. Bij het 50-jarig jubileum werd echter de grens van 1000 leden overschreden en de groei is ook daarna nog doorgegaan, waarbij onder andere het vrouwenvoetbal een belangrijke rol is gaan spelen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button