Nieuws uit ZwolleSport

Berkum opent competitie thuis tegen AZSV

Zwolle – Berkum 1 begint het seizoen 2021-2022 in de Hoofdklasse B zaterdag in eigen huis tegen AZSV. De Zwollenaren hebben een wat wisselvallige oefencampagne achter de rug, maar zagen daarbij vooral in de laatste duels een opgaande lijn.

“We hadden een heel korte voorbereiding en hebben eigenlijk pas in de laatste week naar een basis toe kunnen werken,” vindt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar die laatste wedstrijden boden wél houvast. We zijn dan ook hartstikke blij dat we eindelijk weer voor de competitie mogen spelen, want daar gaat het toch om.”

Routiniers

AZSV nam na het laatste, voortijdig afgebroken, seizoen afscheid van routiniers als Erwin Nieuwboer, Kars Vierwind en Sjoerd te Boekhorst maar ook andere spelers vertrokken. De selectie van trainer Dave de Jong kreeg aanvulling uit de eigen jeugd en er werden drie spelers van ‘buiten’ gehaald. Middenvelder Ferran Mombarg en aanvaller Quin Vervelde kwamen over van De Graafschap en centrumspits Rik van der Eerden kwam terug van DZC ’68. Van der Eerden maakte in de oefenduels direct duidelijk dat hij het scoren niet verleerd is. Tegen Silvolde, FC Winterswijk, Grol en AWC maakte hij minimaal één doelpunt, tegen AWC was hij tweemaal succesvol en tegen Winterswijk schreef hij zelfs drie goals op zijn naam.

Berkum begon de voorbereiding op de nieuwe jaargang met enkele mindere wedstrijden. Hoopgevend voor de Zwolse selectie was dat de ploeg in die laatste twee wedstrijden steeds beter en efficiënter ging spelen en de spelers elkaar beter wisten te vinden. Dat zal de ploeg van trainer Hoekstra dus zaterdag een passend vervolg moeten geven in het openingsduel van het nieuwe seizoen. De wedstrijd Berkum-AZSV zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan van Dongen, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button