Nieuws uit ZwolleSport

Berkum ook langs NSC Nijkerk

Zwolle – Berkum heeft het inhaalduel bij NSC Nijkerk met 0-2 gewonnen en de kaarten in de strijd om de prijzen in de Hoofdklasse B zo redelijk in eigen hand gehouden. NSC was vooral voorin onmachtig en is door het verlies dieper in de degradatiezorgen gedrukt.

Ik ben niet tevreden over ons spel, maar wél over de inzet. We hebben hard gewerkt en bijzonder weinig weggegeven. In het laatste kwartier hadden we het eerder in het slot kunnen gooien, maar we hebben niets te klagen en dat doen we dan ook niet. Arno Hoekstra, Berkum-trainer

Basisspelers ontbreken

Bij Berkum ontbrak nu ook topscorer Chris van der Meulen, zodat de Zwollenaren liefst vijf basisspelers misten. Desondanks opende NSC afwachtend en bij balbezit voor de bezoekers trokken de Nijkerkers zich massaal op eigen helft terug. Nadat Thom Kooke en Youp Kok in het eerste kwartier enkele kansjes voor Berkum lieten liggen wist NSC vlak daarop na een corner niet te profiteren van een chaotische situatie voor het Zwolse doel. Jordi Lemmens was even later aan de andere kant dicht bij de openingstreffer, maar dat leverde slechts een corner op. Daaruit kon Jeroen van Brummen echter de 0-1 binnen koppen, en dat was het tweede doelpunt voor de Berkum-verdediger in even zoveel duels. De beste kans die NSC in de hele wedstrijd kreeg volgde in de 38e minuut, toen Darryl Bobson uithaalde maar de bal op de paal van het Zwolse doel zag ketsen.
Na de hervatting zette NSC druk, maar de Veluwse equipe was aanvallend onmachtig. Linksbuiten Yordi Grovenstein gaf de Berkum-defensie de hele middag handenvol werk maar zag zijn collega-aanvallers uitblinken in gebrek aan effectiviteit. NSC pompte veel ballen hoog en diep naar voren, maar zag die vrijwel allemaal per kerende post gekeerd worden en Berkum-keeper Dominic van Hoof kwam na rust nooit in de problemen.

Vonnis in blessuretijd

Tegen het slot zorgden de aanvallende aspiraties van NSC ervoor dat er bij de thuisclub achterin meer ruimtes ontstonden. Een kwartier voor tijd zette Björn Bakker, na een fraaie rush, Johnsen Bacuna vrij voor het NSC-doel, maar de Zwolse spits kopte in handen van keeper Damian Ranzijn. Nadat even later een hard schot van Youp Kok maar nét over ging voltrok Berkum het vonnis in blessuretijd alsnog. Bacuna ontdeed zich op rechts van zijn tegenstander en zette op maat voor, waar Kok op de goede plek stond om met een strak schot voor de beslissende 0-2 te zorgen.

Door die winst klom Berkum een plek naar de derde plaats in de Hoofdklasse B. Het verschil met koploper Eemdijk bedraagt drie punten en de achterstand op nummer twee Genemuiden, dat op de laatste competitiedag naar Zwolle komt, is maar één punt groot. De ploeg van trainer Hoekstra heeft dus nog steeds kansen op meer!