Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt worstelend WHC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen WHC, dat een sterke opmars in de staartgroep van de Hoofdklasse B vorige week ruw onderbroken zag. Berkum is sinds een week veilig maar de Wezepers worstelen nog steeds om aan degradatie te ontsnappen.

“We krijgen een tegenstander die er vol voor gaat,” weet Berkum-verdediger Patrick van der Veen. “Onze laatste wedstrijd was niet goed maar ook toen hebben we kansen gecreëerd. We willen het seizoen mooi afsluiten, ook voor de spelers en de trainer die vertrekken, dus we zullen de laatste wedstrijden scherp in moeten gaan.”

Pijnlijk

WHC bivakkeerde vrijwel het hele seizoen in de onderste regionen van de ranglijst, maar de ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn boekte in de afgelopen maand een paar opmerkelijke resultaten. Na een knappe 1-4 winst bij Buitenpost sneden de Veluwenaren zich afgelopen zaterdag echter pijnlijk in de vingers door in eigen huis met 2-3 te verliezen van hekkensluiter SVZW. De ‘alles of niets’ spelende bezoekers kwamen na iets meer dan een half uur al op 0-2, maar WHC deed vlak vóór rust wat terug via Jochem Oude Booijink: 1-2.

Vlak na de hervatting moesten de Wezepers echter met 10 man verder doordat keeper Jasper Kuiper een tegenstander torpedeerde en toen het na krap een uur spelen 1-3 werd zag het er somber uit voor de thuisclub. In ondertal kwam WHC een kwartier voor het slot nog wel terug tot 2-3 door een doelpunt van Mitchel Dijkhof, maar meer zat er niet in voor de Veluwenaren. Opmerkelijk was dat de ploeg te weinig strijd en energie bracht en dat is een verwijt dat WHC bijna nooit gemaakt kan worden. “Eigenlijk hebben we hun goal nauwelijks onder vuur genomen, dat zegt genoeg,” foeterde trainer Mossing Holsteyn na afloop.

WHC bleef door dat zure verlies op een veertiende plaats staan maar heeft nog steeds kansen om uit de gevarenzone te ontsnappen. Bij verder puntverlies dreigt echter de nacompetitie of zelfs rechtstreekse degradatie voor de Wezepers, want de marges onderin de Hoofdklasse B zijn flinterdun.

Om zeep

Berkum, dat in september met 1-2 won bij WHC, speelde zich vorige week definitief veilig door met 1-3 te winnen bij CSV Apeldoorn. Daarna hadden de Zwollenaren nog kans op een prijs in de strijd om de laatste periodetitel, maar die werd deze week om zeep geholpen in het inhaalduel tegen DETO Twenterand. De met degradatie bedreigde Tukkers gingen in Zwolle met een 1-2 zege aan de haal, nadat Berkum in de eerste helft nota bene heer en meester was en met een 1-0 voorsprong ging rusten. Na de hervatting liet de thuisclub het er echter lelijk bij zitten en na de gelijkmaker viel in de laatste minuut ook nog de tweede en beslissende DETO-goal.

Door dat resultaat staat Berkum nu op de achtste plaats van de ranglijst. De ploeg van trainer Raymond Schuurman wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen, maar weet dat WHC zaterdag voor zijn laatste kansen knokt. De wedstrijd Berkum-WHC wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Menno Kloet uit Rotterdam, die op Sportpark De Vegtlust om half drie af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button