Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt topper Eemdijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Eemdijk, dat derde staat in de Hoofdklasse B en nog steeds kansen heeft op de hoofdprijs. De thuisploeg daarentegen heeft het al een tijd moeilijk en zal nu toch punten moeten pakken. “Het wordt een zware klus, we moeten volop aan de bak,” weet Berkum-spits Julian de Ruiter. “Er zit veel meer in onze selectie dan er tot nu toe is uitgekomen en dat is zuur. De spoeling in onze selectie wordt steeds dunner, maar we kunnen elke tegenstander partij bieden en we gaan er dus met gezonde strijdlust tegenaan.”

Nét onder koplopers

Eemdijk bivakkeert al vrijwel het hele seizoen nét onder de koplopers. De ploeg van trainer Willem Romp boekte de laatste weken een 5-1 winst tegen Noordscheschut en won met 0-2 bij Flevo Boys. Op paasmaandag volgde een misstap toen Eemdijk thuis met 0-2 onderuit ging tegen het onverwacht sterke ONS Sneek, maar afgelopen zaterdag herstelden de Bunschoters zich door met 1-3 te winnen bij NSC Nijkerk. In die wedstrijd zette Eemdijk direct volop druk en dat resulteerde al snel in de 0-1 door Dennis Hollart. Vrijwel uit het niets kwam NSC na een half uur langszij, maar vlak voor rust bracht Frank Heus zijn ploeg weer op voorsprong: 1-2. In de tweede helft bleef Eemdijk dominant en na een, wegens buitenspel, afgekeurd doelpunt kwamen de bezoekers op 1-3 toen een schot van Jesper van Dalen van richting werd veranderd en in het doel vloog. Daarmee bleef Eemdijk op de derde plek staan, met een achterstand van drie punten op Genemuiden en van vijf punten op koploper Urk. Die marge geeft dus nog steeds uitzicht op de titel voor Eemdijk, dat bovendien over één van productiefste voorhoedes van de Hoofdklasse B beschikt.

Afknapper

Berkum zit al weken in de hoek waar de klappen vallen. Na winst tegen Flevo Boys (2-1) en SDC Putten (1-2) volgde paasmaandag een zware afknapper. Het thuisduel tegen DETO werd toen, bij een tussenstand van 0-1, gestaakt toen clubtopscorer Chris van Meulen met zwaar letsel van het veld moest. Vorige week werd de
stemming er niet beter op toen het team van trainer Arno Hoekstra met 4-1 onderuit ging bij ONS Sneek. ONS was dodelijk effectief door de eerste drie kansen in drie goals om te zetten, geholpen door een slecht verdedigend Berkum. De Zwollenaren lieten kansen liggen door liefst drie keer paal en lat te raken én een penalty te missen, voordat Julian de Ruiter in de 61 e minuut voor een tegentreffer kon zorgen. Toen stond Berkum, door een dubbele gele kaart, al met 10 man in het veld en die konden niet voorkomen dat ONS uit de counter zelfs nog op 4-1 kwam.

In oktober kwam Berkum bij Eemdijk bekaaid weg door met 1-0 te verliezen. De Zwollenaren waren toen lange tijd de bovenliggende ploeg maar hielpen ook daar de kansen om zeep, waarna Nigel van Zelst een kwartier voor tijd uit een corner de winnende treffer maakte. Berkum, dat nu nog maar nét boven de nacompetitiestreep staat, zal zaterdag dus revanche moeten nemen maar zit met een gehavende selectie en weet dat Eemdijk volop zal strijden voor de nog resterende titelkansen. De wedstrijd Berkum-Eemdijk staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Haico Michielsen uit Chaam, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button