Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum ontvangt sterke promovendus NSC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen NSC Nijkerk, dat vorig seizoen kampioen werd in de 1e Klasse D en daarna een niveau hoger uitstekend is gestart. De Zwollenaren zijn gewaarschuwd, want de Veluwse ploeg beschikt over een van de productiefste aanvalslinies in de Hoofdklasse B.

“Als promovendus doet NSC het gewoon heel goed. Je moet tegen zo’n ploeg niet achter komen,” beseft Berkum-verdediger Dennis Horstman. “Maar we hebben er wel vertrouwen in. Vorige week speelden we niet top, maar pakten we wél de punten. Tot nu toe schiet niemand er echt bovenuit in deze competitie.”

Doelsaldo

NSC scoorde in het kampioensseizoen liefst 74 keer en bracht zo het imposante doelsaldo van +44 op haar naam. In de Hoofdklasse B wist de ploeg van trainer John Kamphuis, die NSC aan het eind van dit seizoen gaat verlaten, daarna in 12 duels al 27 keer het vijandelijke doel te vinden en alleen Staphorst deed het wat dat betreft beter. Opvallend is wél dat er bij de uitslagen van de Nijkerkers flinke uitschieters naar beide kanten zijn te zien. Zo werd er in oktober met 6-1 gewonnen van DETO en werd de sterke koploper Swift met 5-0 opzij gezet, maar precies daartussen zat een ontluisterende 6-0 zeperd bij Staphorst.

De laatste twee weken heeft NSC punten gemorst, want na een 1-1 remise bij streekgenoot SDC Putten volgde afgelopen week een 0-3 verlies tegen HZVV. NSC kreeg in de eerste helft van dat duel de meeste kansen, maar zag HZVV al snel een 0-1 voorsprong nemen. Vlak na rust kreeg de thuisclub een uitgelezen kans om langszij te komen toen spits Yordi Grovenstein onderuit werd gehaald en NSC een penalty kreeg. Die werd echter gemist door Yannick Cornelisz en dat bleek cruciaal in de wedstrijd. HZVV kreeg meer kansen en de bezoekers werden verder in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Renee Troost: 0-2. Toen HZVV na bijna 80 minuten op 0-3 kwam was het duel definitief in het slot gegooid.

Benauwde overwinning

Berkum leed twee weken geleden een zure en, gezien de kansen, onnodige 2-3 thuisnederlaag tegen Volendam. Afgelopen zaterdag pakte de ploeg van trainer Arno Hoekstra, die deze week zijn contract met twee seizoenen verlengde, echter de volle winst. Dat ging echter niet van een leien dakje, want bij hekkensluiter Buitenpost bleef het bij een benauwde 0-1 overwinning. Berkum creëerde op het moeilijk bespeelbare veld in Friesland vooral vóór rust nauwelijks kansen, maar kwam er in het tweede bedrijf beter in. Een kwartiertje vóór het slot zorgde Berkum-spits Chris van der Meulen met een fantastische ‘dropkick’ voor 0-1 en dat bleek nét genoeg, ook omdat in blessuretijd een kopbal op de Zwolse paal belandde.

Door die winst wipte Berkum op de ranglijst net over NSC Nijkerk heen, waarbij Berkum nu zesde staat. De voorsprong op nummer zeven NSC bedraagt echter slechts één punt en voor beide teams staat er zaterdag aansluiting bij de top op het spel. De wedstrijd Berkum-NSC Nijkerk wordt geleid door scheidsrechter Bilal Sahiner uit Oss, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.