Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt Rohda Raalte in kwartfinale om de beker

Zwolle – Berkum speelt woensdag in de kwartfinale van de strijd om de Districtsbeker Oost in eigen huis tegen streekgenoot Rohda Raalte. Daar valt niet alleen een plek in de halve finale te verdienen, maar de winnaar verzekert zich ook van een ticket voor het toernooi om de ‘grote’ KNVB-beker in het volgende seizoen.

Rohda komt uit in de 1e Klasse E van het zondagvoetbal en de ploeg van trainer Frank Tempelman begon daar indrukwekkend door de eerste periodetitel te pakken. Daarna kwam de klad er echter in en vooral na de winterstop lieten de Raaltenaren veel punten liggen.

Penalty

Na vijf duels zonder winst won Rohda afgelopen zondag echter weer eens, door laagvlieger De Zweef vrij eenvoudig met 0-4 op te rollen. Rohda kwam daar na ruim een half uur op 0-1 door een penalty van Mart Lugtenberg, die na rust ‘man of the match’ werd door nóg twee keer te scoren. Drie minuten voor het slot zorgde Djeremy Zandvliet met een fraaie goal voor de 0-4 eindstand.

Rohda staat daardoor nu op de derde plaats in de 1e Klasse E, maar heeft de laatste tijd toch te veel punten verspeeld om nog aanspraak op de hoofdprijs te maken. In het bekertoernooi deden de Raaltenaren het echter prima, waarbij in de vorige ronde met 0-4 werd gewonnen bij collega-eersteklasser Tubantia. Eerder schakelde de ploeg van coach Tempelman derdeklasser De Tukkers uit door met 0-2 te winnen.

Goed

Ook Berkum deed het tot nu toe goed in de bekerstrijd. De ploeg van trainer Raymond Schuurman bereikte de kwartfinale door derdeklasser Quick ’20 met liefst 6-0 van het veld te vegen. In de ronde daarvóór werd eersteklasser KHC met een 3-1 nederlaag terug naar Kampen gestuurd en ook in die wedstrijd had Berkum geen enkel probleem om de zege binnen te halen.

De Zwollenaren kijken echter met heel wat minder prettige herinneringen terug op de laatste verrichtingen in de Hoofdklasse B. Afgelopen zaterdag kwam Berkum niet in actie, maar de week daarvóór was kampioenskandidaat Excelsior ’31 duidelijk enkele maatjes te groot. In Zwolle werd het toen 2-4, waarbij Berkum vooral in de eerste helft ongenadig over de knie werd gelegd.

Door zwak verdedigen stond het toen na een half uur al 0-4 en dreigde een afstraffing van ontluisterende proporties. Na rust kwam Berkum er wat beter in, ook omdat toen de scherpte bij Excelsior ontbrak, maar de tegengoals vielen pas in het laatste kwartier, te laat om de tegenstander nog echt pijn te kunnen doen.

Berkum heeft dus voor het thuispubliek heel wat recht te zetten in de belangrijke bekerkwartfinale van woensdag. Mochten de Zwollenaren die krachtmeting winnen dan wacht in de halve finale wéér een thuiswedstrijd en wel tegen de winnaar van het duel tussen Vroomshoopse Boys en Silvolde.

De bekerwedstrijd Berkum-Rohda Raalte staat woensdagavond onder leiding van scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo, die op Sportpark De Vegtlust in Zwolle om acht uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button