Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum ontvangt rivaal Bennekom

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Bennekom en de koploper van de 1e Klasse D kan de borst nat maken, want de Veluwenaren staan tweede met slechts twee punten achterstand.
“Bennekom doet het zeker niet slecht, maar wij ook niet,” constateert Berkum-keeper Dominic van Hoof. “We moeten uitgaan van onze eigen kracht. Eigenlijk maakt het ons niet zo veel uit tegen wie we spelen, we moeten áltijd vol voor drie punten gaan.”

Imposante opmars

Bennekom degradeerde afgelopen voorjaar, via de nacompetitie, na vijf seizoenen uit de Hoofdklasse A. Onder de ervaren nieuwe trainer Jürgen Schefczyk, die eerder aan het roer stond bij hoofdklasser NSC Nijkerk, kwam de start in 1D als een koude douche want Bennekom verloor de eerste twee wedstrijden. Daarna werd echter een imposante opmars ingezet en in de negen volgende duels kon enkel Go-Ahead Kampen één schamel puntje van de Veluwse ploeg afhandig maken.

Afgelopen zaterdag was Bennekom in eigen huis veel te sterk voor Vroomshoopse Boys, dat met 4-0 werd weggeblazen. Voor rust bleef de schade voor de bezoekers beperkt tot een goal van Bennekom-verdediger Just Berends. Na een uur zorgde Emran Barakzai echter voor 2-0 en een kwartier voor tijd benadrukte Kevin Sissing, de topscorer van de 1e Klasse D, het overwicht door 3-0 te maken. In de slotminuten scoorde ook Marco Corba nog, waarmee de afgetekende winst voor Bennekom een feit was. Daarmee bleven de Veluwenaren tweede in 1D, terwijl de ploeg een gedeelde eerste plek bezet in de strijd om de tweede periodetitel.

Winst bij lastig DOS ‘37

Ook Berkum is bezig met een fraaie serie, al zitten daar meer remises bij dan bij Bennekom het geval is. De Zwollenaren hebben al wel een eerste prijsje te pakken, want de ploeg van trainer Arno Hoekstra veroverde de eerste periodetitel. Afgelopen zaterdag won Berkum in Vriezenveen met 2-4 bij het lastig te bestrijden DOS ’37, dat na krap een half uur met 1-0 voor kwam. Twee minuten later al kwam Berkum langszij toen verdediger Jordi Lemmens, na een corner, raak kopte en even later zorgde spits Johnsen Bacuna er voor dat de Zwollenaren met een 1-2 voorsprong de rust in kon. Toen Bacuna in de tweede helft de 1-3 scoorde leek Berkum op rozen te zitten, maar het taaie DOS ’37 kwam terug, rook kansen op de gelijkmaker en zette druk. Berkum bleef echter overeind en een fraaie actie van Chris van der Meulen in de slotminuut betekende een uiteindelijk verdiende 2-4 winst voor de bezoekers.

Berkum kan zaterdag bij winst tegen Bennekom een gaatje slaan op de ranglijst, ook omdat de nummers drie en vier, SVZW en WHC, dan tegen elkaar spelen. Bennekom neemt bij winst de koppositie echter over en doet dan ook goede zaken in de strijd om de tweede periodetitel.

De topper in de 1e Klasse D tussen Berkum en Bennekom staat onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.