Sport

Berkum ontvangt opkrabbelend DETO

Zwolle – Koploper Berkum speelt zaterdag thuis tegen DETO Twenterand, een ploeg die een moeilijk seizoen draait in de 1e Klasse D maar de laatste weken wat lijkt op te krabbelen. Na een hele serie verliezen pakten de Tukkers vier punten in de laatste twee wedstrijden en dat zorgt voor optimisme bij de ploeg uit Vriezenveen.
“DETO heeft een sterk collectief, als ze goed draaien is het een vechtmachine,” vindt Berkum-aanvaller Chris van der Meulen. “Uit hebben we daar één van onze slechtste wedstrijden van dit seizoen gespeeld, maar we staan er nu heel anders voor. We weten wat we aan elkaar hebben en dat zorgt voor synergie en vertrouwen.”

Rampzalige tweede periode

DETO eindigde vorig seizoen nog op een zesde plaats in de 1e Klasse D maar heeft het in deze jaargang al een hele tijd moeilijk. Na een stroeve start volgde een ronduit rampzalige tweede periode waarin de Twentse ploeg alle negen duels verloor en steeds verder wegzakte op de ranglijst.

In januari greep de club in door trainer Walter Weghorst zijn congé te geven en nam Jos van der Veen, trainer van het tweede elftal van DETO, het roer bij de hoofdmacht in handen.
Onder zijn leiding lijkt het team zich nu wat op te richten, want twee weken geleden werd Hulzense Boys met 1-2 geklopt (de eerste winst sinds eind oktober) en vorige week haalde DETO een punt door met 0-0 gelijk te spelen bij Go-Ahead Kampen. In die wedstrijd misten beide ploegen kansen maar DETO leek in de slotminuut alsnog te gaan winnen. De talentvolle Hans Matti schoot na een fraaie passeeractie in de verre hoek, maar zag zijn inzet op wonderbaarlijke wijze gekeerd door de Kamper doelman.

De Tukkers claimden bij de vervolgactie nog een penalty, maar dat werd ondanks hevige protesten niet gehonoreerd door de arbitrage. Met een 12e plaats op de ranglijst is DETO nog allerminst veilig maar de resultaten van de laatste weken geven goede moed, ook omdat er een reeks jonge talenten door lijkt te breken. “Er zit weer muziek in DETO,” was dan ook de conclusie op de clubsite.

Overtuigende winst

Berkum won afgelopen zaterdag overtuigend met 0-3 bij SVZW in Wierden. Hoewel het in de eerste helft nog redelijk gelijk op ging, kon Berkum door een goal van Jordi Lemmens wél met een voorsprong gaan rusten. Na de hervatting zette SVZW druk maar de Zwolse defensie gaf geen krimp en Berkum maakte in de omschakeling dodelijk efficiënt gebruik van de geboden ruimte. Chris van der Meulen en Ruud Wellenberg zorgden er met fraaie goals voor dat de marge verder opliep.
Berkum bewaart heel wat minder goede herinneringen aan het uitduel bij DETO, want in oktober kwamen de Zwollenaren daar niet verder dan 0-0. Daar mocht de ploeg van trainer Arno Hoekstra niet eens ontevreden mee zijn, want vooral voor rust waren de betere kansen voor DETO. Voor Berkum is het dus zaak om het nu voor eigen publiek beter te doen, ook omdat de koppositie in 1D bij een misstap onmiddellijk uit handen dreigt te glippen. De wedstrijd Berkum-DETO begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button