Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum ontvangt Noordscheschut

Zwolle – Berkum speelt zaterdagavond thuis tegen Noordscheschut, een tegenstander die nog niet eerder in de Hoofdklasse B uitkwam maar al wél de reputatie heeft opgebouwd er af en toe met flinke fysieke inzet in te gaan.
“Je weet niet echt wat je te wachten staat, maar het zal een stugge en harde ploeg zijn en ik verwacht dat wij het spel moeten maken,” kijkt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen vooruit. “Vorige week hebben wij bij Volendam vreselijk veel kansen gemist en dat is eigenlijk het hele seizoen al ons manco. De inzet en het voetbal zijn goed bij ons, maar in de afwerking moet het een stuk scherper.”

Bovenaan in 1e Klasse

Noordscheschut stond bij het stopzetten van de vorige competitie bovenaan in de 1e Klasse E en promoveerde daarna, voor het eerst in de clubgeschiedenis, naar de Hoofdklasse B. Daarin startte de ploeg van trainer Marc van Meel niet echt lekker, want de eerste drie duels op rij werd er verloren met af en toe flinke cijfers.
Twee weken geleden richtten de Drenten zich op door een 0-2 winst bij NSC Nijkerk, maar afgelopen zaterdag ging het weer mis toen de ‘schutters’ in eigen huis met 1-3 onderuit gingen tegen directe concurrent DETO. In die wedstrijd werd de thuisclub vanaf het begin vast gezet en na vijf minuten was het al 0-1. DETO hield daarna de controle, verdubbelde 10 minuten voor rust de voorsprong en toen het kort na de hervatting 0-3 werd was de zaak eigenlijk al beslist. Noordscheschut kwam in de slotfase terug tot 1-3 door een doelpunt van Nick Koster, maar hoewel de Drenten daarna nog kansen kregen bleef het bij die stand. Noordscheschut staat daardoor nu 13e in de Hoofdklasse B en heeft de punten dus nog steeds hard nodig.

Eerste verlies

Ook Berkum kijkt met een minder prettig gevoel terug op de laatste wedstrijd. Na een uitstekende competitiestart, met drie keer winst en één remise, beet de ploeg van trainer Arno Hoekstra vorige week bij RKAV Volendam in het stof door met 1-0 te verliezen. In de eerste helft waren de Zwollenaren lange tijd dominant maar lieten ze zeker drie á vier grote kansen liggen. Dat brak hen na rust op toen Volendam op 1-0 kwam en daarna liep Berkum achter de feiten aan. Volendam hield de zaken achterin gesloten en bezorgde Berkum zo de eerste verliespartij van deze competitie. De Zwollenaren staan daardoor nu derde in de Hoofdklasse B en zullen, om aansluiting te houden, de kansen tegen Noordscheschut wél moeten afmaken.

Live verslag

De wedstrijd Berkum-Noordscheschut wordt geleid door scheidsrechter Bram Augustin uit Haarlem, die zaterdag om 18.00 uur af laat trappen. Het duel is, zoals bij alle andere wedstrijden het geval is, niet voor het publiek toegankelijk maar kan wel live worden bekeken op You Tube via MVM Go Live.

Gerelateerde artikelen

Back to top button