SportVoetbal

Berkum ontvangt CSV Apeldoorn

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen CSV Apeldoorn, een tegenstander die wat recht heeft te zetten na een voor hen teleurstellende eerste ronde in de Hoofdklasse B.
“We wonnen vorig jaar twee keer van CSV maar ze maakten het ons toen toch knap lastig,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Het is dus zeker geen ploeg om te onderschatten, maar we kunnen absoluut een goed resultaat halen. Vorige week hebben we bij WHC 80 minuten gedomineerd en dik verdiend gewonnen. We moeten alleen eerder doorknijpen in zo’n geval en de wedstrijd vroeger beslissen.”

Wisseling van de wacht

CSV Apeldoorn eindigde vorig jaar als 12e in de Hoofdklasse B en ontsnapte daarmee maar nét aan nacompetitie. De club kreeg vervolgens een forse wisseling van de wacht in de hoofdselectie te verwerken. Er kwamen acht versterkingen van buitenaf, waarbij onder anderen Sefa Yildirim die de oversteek maakte van Jong Go Ahead Eagles, maar er verdwenen ook 10 spelers bij de Apeldoorners.
Vorige week begon de selectie van trainer Jeroen Burghout slecht aan de nieuwe competitie door op eigen terrein met 2-4 te verliezen van Urk. CSV stond vanaf het begin onder druk maar kwam, tegen de verhouding in, na een kwartier op 1-0 door een goal van routinier Maarten Boeve. Halverwege de eerste helft boog Urk dat echter binnen een paar minuten om in een 1-2 voorsprong en in beide gevallen gingen daar Apeldoornse verdedigingsfouten aan vooraf. Kort na rust liep CSV-verdediger Fabian Put, in de zomer overgekomen van Rohda Raalte, tegen zijn tweede gele kaart op maar de Apeldoorners hielden met 10 man nog redelijk lang stand. Een kwartier voor tijd scoorde Urk de 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld, maar in de laatste minuut bracht Steven van Es de Veluwenaren op 2-3. De hoop op een puntje voor CSV vervloog definitief toen Urk in blessuretijd de 2-4 scoorde. “Ik had meer van mijn eigen ploeg verwacht,” verzuchtte trainer Burghout na afloop.

Verzuimd afstand te nemen

Berkum startte afgelopen zaterdag beter door met 1-2 te winnen bij streekgenoot WHC in Wezep. De Zwollenaren deelden daar 80 minuten lang de lakens uit en kwamen nog vóór rust op 0-2 door goals van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen. De ploeg van trainer Raymond Schuurman verzuimde echter verder afstand te nemen, hoewel de kansen er zeker waren, en maakte het in de slotfase zelfs onnodig spannend. Toen WHC, dat tot dat moment nauwelijks kansen had weten te creëren, 10 minuten voor tijd op 1-2 kwam zette de thuisclub aan voor een ‘alles-of-niets-offensief’ en kregen de Zwolse supporters het nog even benauwd. Berkum liet WHC, ondanks een paar hachelijke momenten, echter niet meer dichterbij komen en sloot zo het eerste competitieduel met de volle buit af.

Berkum wil zaterdag voor eigen publiek het goede spel in het grootste deel van de wedstrijd in Wezep doortrekken, maar CSV Apeldoorn is gebrand op revanche na de domper van vorige week. De wedstrijd Berkum-CSV Apeldoorn wordt geleid door scheidsrechter Preston Henshuijs uit Amsterdam, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button